Seçimlerde hile yapıldığını kanıtlayana 1 milyon dolar para ödülü

Yayın tarihi: 13 Kasım 2020 Cuma 7:51 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2020 Cuma 7:51 pm

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde, Cumhuriyetçi Vali Yardımcısı seçimlerde oy çalındığına ya da hile yapıldığına dair delil getirene bir milyon dolar ödül verileceğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Demokrat aday Joe Biden’ın kesin olmayan sonuçlara göre 290 delegeyle 59. Başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Son olarak kilit eyaletlerden biri olan Teksas’ta, Cumhuriyetçi Vali Yardımcısı Dan Patrick, sçeimlerde oy çalındığına ya da hile yapıldığına dair delil getirene bir milyon dolar ödül vereceklerini açıkladı.

Euronews’de yer alan habere göre; Vali Yardımcısı Patrick yaptığı açıklamada, Başkan Trump’ın seçimlerde hile yapıldığına dair görüşlerini desteklediğini belirtti. Patrick, “Başkanlık seçimlerinde her yasal oyun sayılması ve yasal olmayanların ise geçersiz sayılması gerekiyor. Oy pusulalarının sayılmasındaki gecikme olası hataları ve seçmen hilekarlığına dair şüpheleri artırıyor” dedi. Patrick ayrıca vaat edilen 1 milyon doların Trump’ın seçim kampanyası için toplanan paradan ödeneceğini de sözlerine ekledi.

“HİLE YAPILDIĞINA DAİR BİR KANIT YOK”

Mevcut Başkan Donald Trump, seçimler sonrası yenilgiyi kabullenmemiş, sandık başlarında oy çalındığını ve hile yapıldığını iddia etmişti. Ancak şu ana kadar 2020 ABD Seçimleri’nde hile yapıldığına dair hiçbir kanıt ortaya çıkmadı. New York Times gazetesi geçtiğimiz hafta ABD’deki 52 eyalette görevli seçim kurulu ofisleriyle temasa geçmiş ancak oy hırsızlığı ya da hile yapıldığına dair bir geri bildirim almamıştı.