Seçimi iptal ettiren Fırat Develioğlu’nun Adnan Oktar geçmişi çıktı

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 9:03 am - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 9:03 am

Galatasaray’ın genel kurul üyesi Fatih Develioğlu’nun genel kurulun iptaline yönelik açtığı dava sonrası mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdi. Fatih Develioğlu’nun ise Adnan Oktar geçmişi kulüp içerisinde tartışma yarattı.

Çıkan bu kararla birlikte 30 Nisan’da Galatasaray başkanlık seçimi yapılmayacak. İstanbul Valiliği ve eski sicil kurulu başkanı Selçuk Erdoğmuş’un genel kurulla ilgili açtığı davaların ardından Fırat Develioğlu 10’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne genel kurulun iptali ve 30 Nisan’da yapılacak olan seçim için ‘ihtiyati tedbir kararı verilmesi’ talebiyle dava açtı. Mahkeme ise Galatasaray’ın 30 Nisan’da yapılması planlanan seçimli olağanüstü genel kurulunu gerçekleştiremeyeceğine karar verdi.

Galatasaray’a genel kurur kararının iptali davası açıldı

KARAR BAŞKAN ELMAS’IN

Seçimin yapılabilmesi için şu anki başkan Burak Elmas’ın görevinden istifa etmesi gerekiyor. Bu durumda istifadan sonra 45 gün içinde seçim yapılabilecek. Elmas istifa kararı almaz ise başkanlık görevine devam edecek. Geçtiğimiz günlerde Adnan Oktar’a ve örgütüne düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu olayla birlikte Galatasaray’da genel kurul üyesi olan ve adı bir zamanlar Adnan Oktarla anılan Fırat Develioğlu’nun kim olduğu hakkında sorular gündeme geldi.

OKTARLA BERABER HAPİS YATMIŞ

Develioğlu, Oktar’ın örgütüne 1986 yılında dahil oldu. İşletme Yüksek Mühendisi olan Fırat Develioğlu 2000 yılında Adnan Oktar ile ilgili polise verdiği bir ifade ile gündeme oturmuştu. Adnan Oktar’ın en çok güvendiği isimlerden biri olan Develioğlu örgüt elebaşı ile birlikte cezaevinde yattığı zamanlar olmuştu. Develioğlu yeni yaptığı açıklamalarla Adnan Oktar örgütü ile bir bağının kalmadığını söylüyor.