Seçime iki gün kala Al-Jazeera’den Ankara tahmini

Yayın tarihi: 29 Mart 2019 Cuma 4:48 pm - Güncelleme: 29 Mart 2019 Cuma 4:48 pm

Katar merkezli haber kanalı Al-Jazeera, Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler ile akalalı Mansur Yavaş’ın Ankara’da önde olduğunu yazdı.

Katar merkezli haber kanalı Al-Jazeera İngilizce yayın yaptığı sitesinde, 31 Mart yerel seçimler ile akalalı Mansur Yavaş’ın Ankara’da önde olduğunu yazarak, “Soyadı Türkçe olarak “yavaş” anlamına gelse de, muhalefet adayı Mansur Yavas, iktidardaki rakibi ile yarışırken iyi bir iş çıkarıyor.” dedi.

Al-Jazeera Mansur Yavaş’ın Ankara iyi bir iş çıkardığını ve Türkiye’de Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde genel görüşlerin çoğuna göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Mansur Yavaş’ın AKP’li aday Mehmet Özhaseki’nin önünde olup, Ankara Belediye Başkanı olarak seçilmeye çok yakın olduğunu yazdı.

Anket ve Araştırma şirketlerinden de örnekler veren Al-Jazeera, “Area Araştırma tarafından haftasonu yapılan bir ankette Yavaş’ın rakibinden beş puan önde olduğunu gösteriyor.” dedi.

Haberde ayrıca, “Diğer anketler de AK Parti adayı Özhaseki için ağır medya desteğine ve Yavaş hakkındaki iddialara rağmen önde olduğu görülüyor.” ifadeleri yer aldı.