Seçime günler kala dolar tarihi zirveyi yeniledi!

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 11:26 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 11:26 am

Türkiye 14 Mayıs’ta düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adım adım yaklaşırken para piyasalarındaki yükseliş trendi hızlandı. Seçime 9 gün kala dolar/TL 19.50 ile tarihi seviyesini yeniledi. Euro TL 21.52 gram altın ise spot piyasalarda bin 279 lira seviyesinden işlem görüyor.

Türkiye 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Yurttaşın en önemli gündem konusu ise geçim… Yükselen enflasyon, döviz kurlarının  hızla artması vatandaşın cebine ateş gibi düştü. Pazarda markette tane ile bile alış veriş yapmak artık çok zor.

Yükselen kurlar nedeniyle iki farklı piyasa oluştu. Serbest piyasalarda gram altının fiyatı bin 388 liradan işlem görürken spot piyasalarda bin 279 liradan alıcı buluyor.

Dolar TL kuru ise Serbest piyasalarda 20.34 liradan işlem görürken Merkez Bankası kurlarında ise 19.50 liradan alıcı buluyor.  Dolar TL kuru bu seviye ie tüm zamanların zirvesine çıktı.

Euro TL kuru serbest piyasalarda  22.37 liradan alıcı bulurken Merkez Bankası kurlarında 21.56 liradan işlem görüyor.

Merkez Bankası kurlardaki ateş söndüre bilmek için arka kapıdan döviz satmaya devam ederken Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu dün yaptığı açıklamada kasadan altın satışı yapıldığını da itiraf etti.

Arka kapı satışı hızlandı Merkez Bankası’ndaki rezervleri buhar oldu!