Seçimde mükerrer oy riski: Belge 142!

Yayın tarihi: 4 Mart 2019 Pazartesi 4:39 am - Güncelleme: 4 Mart 2019 Pazartesi 4:39 am

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, seçim günü görevli kolluk güçlerine ‘142’ adlı bir belge verildiğini, sandık görevlilerinin bu belgeyi almamaları durumunda farklı sandıklarda mükerrer oy kullanılabileceğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’den mükerrer oy uyarısı geldi. Seçimlerde güvenlik görevlilerine verilen ‘142’ adlı bir belge olduğunu belirten Emir, “Bu belge, sandık kurulu tarafından alınmadığı takdirde belge sahibi kişi, farklı sandıklarda yeniden oy kullanılabiliyor” dedi. Emir, Cumhurbaşkanlığı’nda görevli 5 bin polise de bu yolla Yenimahalle’de oy kullandırtılacağı iddiaları olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Emir, seçimlerde ilçe seçim kurullarından sandık görevlileri ile güvenlik görevlilerine verilen ‘142’ adlı bir belge olduğunu, bu belgeye sahip kişilerin istedikleri sandıkta oy kullanabildiğini ifade etti. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaklaşık 5 bin polisin görev yaptığını ve bu polislerin tamamının seçim günü görevli gibi gösterilerek, Beştepe’nin bulunduğu Yenimahalle’de oy kullanacağı iddiasının kendisine ulaştığını belirten Emir, Soylu’ya bunun doğru olup olmadığını sordu.

‘KİRLİ OYUN’

Murat Emir, polislerin CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin olduğu yerde oy kullandırma girişiminin vahim bir iddia olduğunu belirterek “Şayet doğru ise; yapılması istenen açıktır. Polis memurlarının Yenimahalle’de oy kullanması sağlanarak bu yolla ilçede yığılma yapılması planlanmaktadır. Bilek gücüyle Yenimahalle’yi alamayan AKP, kirli bir oyuna başvurmaktadır” ifadesini kullandı.

‘KAÇ GÖREVLİYE BELGE VERİLDİ?’

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görev yapan polis memuru sayısını ve kaçının 31 Mart seçimleri için görevlendirileceği bilgisini talep eden Emir, “Sarayda görev yapan polis memurlarının, 31 Mart yerel seçimlerinde, görevli gibi gösterilerek, Yenimahalle ilçesinde oy kullanacakları iddiası doğru mudur?” diye sordu.
Emir, ayrıca ülke çapında kaç güvenlik görevlisi için 142 belgesi hazırlanmasının planlandığı sorusunu yöneltti.