Türkiye’den seçim manzaraları: İlginç kostümlerle oy kullandılar

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 11:33 am - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 4:26 pm

Düzce’de milli muay thai sporcusu Muhammet Bişgin, astronot kıyafetiyle oy kullanırken “Adana Kralı” olarak bilinen Hüseyin Şen de kostümüyle oy kullandı.

Türkiye’nin günledir beklediği 2024 Yerel Seçimleri için oy kullanma işlemleri başladı. Oy kullanma işlemleri sırasında bazı yerlerde tartışmalar yaşanırken bazı yerlerde de ilginç kostümlerle oy kullanıldı.

SULTAN KÖSEN OYUNU KULLANDI

Mardin’de yaşayan 2 metre 51 santimetre boyuyla 2009 yılında “dünyanın en uzun boylu erkeği” ünvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Sultan Kösen, Mardin’in Derik ilçesinin kırsal Alibey Mahallesi’ndeki Alibey Köyü İlkokulu’nda oyunu kullandı.

DÜNYANIN EN UZUN BOYLU KADINI OY KULLANDI

‘Dünyanın en uzun boylu kadını’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Safranbolu İlçe Seçim Kurulu görevlileri, 27 yaşında olan, 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Gelgi’nin Emek Mahallesi’ndeki evine seyyar sandık götürdü.

MUAY THAI SPORUCUSU ANTRONOT KOSTÜMÜYLE OY KULLANDI

Düzce’nin Beyciler Mahalllesi’nde milli muay thai sporcusu Muhammet Bişgin, kendi hazırladığı astronot kıyafetiyle oy kullandı.

Muhammet Bişgin, “Seçimin havasını değiştirmek istedim. Motosiklet kaskının üzerini kapladım. Dövüş sporu yaptığım için orada kullandığımız malzemeler… Arıcı kıyafetlerimizin üzerine folyo kapladım. Farklı bir model tasarladım” dedi.

OY VERMEYE KALECİ KOMBİNİYLE GİTTİ

Fenerbahçeli bir taraftar, oy kullanacağı okula kaleci Livakovic’in formasıyla gitti. Taraftarın tam takım kaleci kombini yaptığı görüldü.

BURSA’NIN HACİVAT’I

hacivat, bursa

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı 65 yaşındaki Bülent Akay, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 1198 numaralı sandıkta oyunu kulandı. Sahnede giydiği ‘Hacivat’ kostümüyle okula gelen Akay, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Bülent Akay, 20 yılı aşkın süredir Bursa’nın simgesi ‘Hacivat ile Karagöz’ oyununda sahne aldığını söyledi.

“ADANA KRALI” OY KULLANDI

Kral kıyafeti giyip taç takması nedeniyle şehirde “Adana Kralı” olarak tanınan 69 yaşındaki Hüseyin Şen, Sarıçam ilçesi Çınarlı Mahallesi’ndeki Bilge Kağan Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Şen, gönüllü olarak kentin tanıtımını yaptığını anlatarak, “Bütün Adanalı kardeşlerim beni kabullendi. Kentte kral olarak geziyorum. Amacım gönüllü olarak Adana’yı tanıtmak. Sokaklarda bu kıyafetle geziyorum. Kıyafetim turuncu ve beyaz. Bu renkler Adana’nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf ve görüntü çektirenler çok mutlu oluyor. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum.” dedi.

OMZUNDA PAPAĞANIYLA OY KULLANDI

 

Antalya’da taksicilik yapan Rasim Işık, Muuratpaşa ilçesi Varlık Mahallesi’nde oy kullanmaya omzunda papağanı “Paşa” ile gitti.

Gazi Anadolu Lisesi’nde oy kullanan Rasim Işık, “Ben nereye gitsem Paşa yanımdadır. Taksicilik yapıyorum, akşama kadar araçta benimle geziyor. Birkaç kelime konuşabiliyor. Oy kullanmada da yanımdan ayrılmadı” dedi.(AA)

VAN’DA KIRGIZLAR YÖRESEL KOSTÜMLERİYLE OY KULLANDI

Afganistan’ın Pamir Yaylası’ndan 1982 yılında Van’ın Erciş ilçesinin Ulupamir Mahallesi’ne göçen Kırgızlar, seçim bölgesine atlarıyla geldi ve yöresel kostümleriyle oy kullandı.
Ulupamir İlköğretim okulunda oy kullanan Kırgız Türklerinden Hidayetullah Asyalı, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Her seçimde yöresel kıyafetlerini giyerek oy kullanmaya geldiklerini belirten Asyalı, “İlk defa oy kullanan gençlerimiz atlarıyla okula gelerek oylarını kullandı. Seçimlerin huzurlu geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Alperen Varol, oy kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, “Yöresel kıyafetlerimi giyerek atımla geldim. İlk defa oy kullandım. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mihriban Erçetin de “1982’den bu yana burada yaşıyoruz. Oyumuzu güvenle kullandık. Herkese teşekkür ederim” ifadesini kullandı.(AA)

KOCAELİ’DE OY VERMEYE ATIYLA GELDİ

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan oto tamirci Summani Yılmaz, oy kullanmaya üç yıldır baktığı “Rüzgar” adlı atıyla geldi.

Körfez İmam Hatip Ortaokulu’nda oy kullanan Summani Yılmaz, 20 yıldır ata bindiğini söyledi.

Yılmaz şunları söyledi:

“Tokatlıyım, Tokat’ta da benim atım var. 3 yıldır Rüzgar’a bakıyorum. At, Türk’ün kanadıdır diye biliyoruz. Bu memleketin atlarla kazanıldığını insanlara göstermek istiyoruz. Şimdiki silahlarımız nasıl mevcutsa o zaman da silahımız attı. Onun için güzel bir duygu; ata bakmakla gurur duyuyorum. Boş zamanlarımda zaten çoğunlukla biniyorum. Onun için atla oy kullanmaya geliyorum” dedi. 1 milyon 533 bin 380 seçmenin oy kullanacağı Kocaeli’den oy çağrısında da bulunan Yılmaz, “Bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum. Vatanımıza, milletimize, kazanan tarafa hayırlı, uğurlu olsun. Biz de görevimizi yapmaya geldik. Oy, her vatandaşın görevidir. ‘Kullanmayayım, onu sevmiyorum, bunu sevmiyorum’ demekle olmaz. Gel sandığa oyunu kullan. Artık hayırlısı diyeceğiz. Oyumuzu kullanacağız, sonuçlarına katlanacağız.” (DHA)

AYDIN’DA EFE KIYAFETLERİYLE OY KULLANDILAR

 

Aydın’ın Germencik ilçesinde Dampınar ve Çamköy mahallelerinde bazı yurttaşlar efe kıyafetleri ve yöresel kıyafetleriyle oy kullandı.

Efe kıyafeti giyen seçmenlerden Mehmet Sarı, gazetecilere, kahramanlık destanı yazan efelerin torunları olduklarını söyledi.

Bu kıyafetin kendileri için çok kıymetli olduğunu dile getiren Sarı, “Milli kıyafet olarak görüyoruz. Bunu devam ettirmek ve gençlere göstermek için bu şekilde çok özel günlerde giyiyoruz, oyumuzu da kullanıyoruz.” dedi. (AA)

Şanlıurfa’da toplu oy kullanma gerginliği! Müşahitler darp edildi

Kaynak: TELE1