Sinan Oğan kararını açıkladı

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 5:05 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 5:33 pm

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini açıkladı.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde ittifakların parti ziyaretleri ve liderlerle görüşmeleri devam ediyor.

Seçimlerin ilk turunda yüzde 5.17 oranında oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın ikinci tur seçimlerine az bir süre kala hangi adayı destekleyeceği merak konusu olmuştu.

KARARINI AÇIKLADI

Oğan, bugün nihai kararını açıklamak üzere basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldığını açıkladı.

Oğan, “Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum” dedi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Oğan geçtğimiz gün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Erdoğan ile Oğan’ın görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü.

ATA İttifakı ortağı Neşet Doğan’dan Sinan Oğan’a tepki: Erdoğan’la görüştükten sonra değişime uğradı

KILIÇDAROĞLU ÜMİT ÖZDAĞ’I ZİYARET ETTİ

Öte yandan ikinci tura kalmadan dağılan ATA İttifakı’nda en yüksek oyu alan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Özdağ ise 19 Mayıs’ta Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ağırladı. İkili bir buçuk saatlik görüşme gerçekleştirdi.

Sinan Oğan: Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil

Bu görüşmeden 3 gün sonra (bugün) ise Kılıçdaroğlu ile Özdağ bir kez daha bir araya gelme kararı aldı. Özdağ ile Kılıçdaroğlu saat 18.00’de bir araya gelecek.