Seçimde 3. ittifak planı: Saray’ın İmamoğlu korkusu

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 8:34 am - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 8:34 am

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, DEVA ve Gelecek Partisi’nin birleşeceği veya Saadet Partisi’yle birlikte üçlü ittifak kuracağı iddialarını köşesinde değerlendirdi. Bu iddiaların nedeninin Ekrem İmamoğlu olduğunu söyleyen Takan, “Sarayın, Ekrem İmamoğlu korkusuna hak vermek lazım!..” ifadelerini kullandı.

Üçüncü ittifak iddialarını değerlendiren Korkusuz yazarı Ahmet Takan, “DEVA ve Gelecek Partilerinin fos çıktığını çıplak gözle görmek mümkün. Bana sorarsanız, eğer kuzey kutbu ile güney kutbu bir araya gelirse DEVA ile Gelecek Partileri de birleşir derim” ifadelerini kullandı.

Takan’ın bugünkü yazısından bir bölüm şöyle:

SP, DEVA ve Gelecek ile 3’ncü ittifak formülü… Bakış açılarımızı biraz farklılaştıralım. İsterseniz buna, Ekrem İmamoğlu korkusu diyelim!..

Sarayı, ”Ekrem İmamoğlu, 1994-95’li yılların Tayyip Erdoğan’ı gibi geliyor” paniği sardı. Ekrem İmamoğlu’nun sadece İstanbul’da yaptıkları değil, gittiği sokaklarda, Anadolu gezilerinde karşılaştığı yoğun ilgilinin fotoğrafları, video görüntüleri kare kare inceleniyor. Saray bunu “adam PR çalışmalarını ilerletti” diye yorumluyor. Duyduğuma göre, Ekrem İmamoğlu, ülke genelinde “Türkiye Ölçeği Araştırmaları” yaptırıyormuş. Siyasi konular, liderler, Cumhurbaşkanlığı… Ama esas konu, kendisi etrafında cumhurbaşkanlığı adaylık süreci ile ilgiliymiş. Kulislerde, Ekrem İmamoğlu’nun hareketinin ismini “Halk Hareketi”ne çevireceği yönünde iddialar dolaşıyor.

Sarayın, Ekrem İmamoğlu korkusuna hak vermek lazım!..

İstanbul’da ağır bir yenilgi aldıkları mahalli seçim onlar için gerçekçi bir laboratuvar oldu… Binali Yıldırım’ın 13 bin farkla kaybettiği ilk turda SP adayına 103 bin oy çıkmıştı.

İYİ Partiyi parçalayıp Millet İttifakı’ndan koparamadılar. Şimdi, Saadet Partisine çullanıyorlar, Yeni İttifak formülleri ile seçmenin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar… CHP’de malum iç çekişmeleri ile sarayın değirmenine su taşıyor!..

Bu da tutmazsa bakalım daha ne formüller göreceğiz!..

Tamamını okumak için tıklayın.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından bugün İstanbul’daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen yeniden sandık başına gitti.
YSK Başkanı Sadi Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin ”Ekrem İmamoğlu 4 milyon 741 bin 868 (yüzde 54.21); Binali Yıldırım 3 milyon 935 bin 453 (yüzde 44.99) oy aldı” demişti.