Seçim yaklaştı yandaş medya uçuşa geçti! Altın, bakır, çinko ne ararsan bulundu

Yayın tarihi: 14 Haziran 2022 Salı 10:05 am - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 12:11 pm

Türkiye seçim atmosferine girerken yandaş gazetelerde “Maden bulundu” haberleri çıkmaya başladı. Akit bu kez çinko bakır altının aynı anda bulunduğunu iddia etti. 

Türkiye ekonomik olarak cumhuriyet tarihinin en zor dönemlerini yaşıyor. Yurttaşlar en temel gıda ürünlerine bile ulaşmakta zorluk yaşarken, erken seçim iddiaları da alevlenmeye başladı. Türkiye adım adım seçime giderken yandaş medya ‘Maden bulundu’ haberlerini servis etmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda sadece bir maden bulan yandaş gazeteler çinko bakır altını bir arada buldu.

İşte AKP döneminde defalarca verilen ‘Doğalgaz bulduk’ haberleri

Akit bu haberi kapağına şöyle taşıdı:

Yandaş gazetelerde yer alan maden haberi şöyle:

Maden Tetkik ve Arama tarafından yapılan inceleme sonucunda Elazığ’da, bakır, altın, çinko, kobalt ve birçok maden bulundu. Rezerv, Türkiye tarihinin en büyük rezervi olarak kayıtlara geçti.

Elazığ’da yapılan inceleme sonucunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük maden rezervi bulundu. Bölgede bakırın yanı sıra altın, çinko, kobalt ve birçok maden de bulunurken, vatandaş heyecanla madenin faaliyete geçmesini bekliyor.

Bölgede bulunan maden rezervlerinin ilçenin kalkınması için umut verici olduğunu ifade eden kent sakinlerinden Ramazan Sekmen, “İlçemizde 2 yıldır MTA ve Türkiye Petrollerinin yaptığı çalışmalar sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük tarihi maden rezervi bulundu.
Değeri 20 veya 30 milyar dolar civarında. İlçemizde daha önce Etibank faaliyet gösteriyordu, o zamanlar 5 bin işçi çalışıyordu. Maden tarihi ve güzel bir ilçeydi. Çok lüks ve sosyete, kaliteli bir ilçeydi. İnşallah bulunan bu bakır rezervinden sonra eski günlerimize döneceğimizi umut ediyorum.