Seçim tarihini tekrarlayan Erdoğan’dan yine ‘not’ tehdidi

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 12:26 pm - Güncelleme: 1 Mart 2023 Çarşamba 1:19 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim tarihini açıkladı. Erdoğan, ” Millet 14 Mayıs’ta gerekeni yapacak” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçim tarihine ilişkin tartışmalar yeniden gündeme gelirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha 14 Mayıs’ı işaret etti.

Deprem bölgesindeki yetersiz çalışmaları eleştirenlere karşı ‘not ediyoruz’ tehdidini tekrarlayan Erdoğan, “Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir. Oluşturulan her algıyı, rahatsız oluyorlar ama söylüyorum, not ediyoruz. Şimdi tek gündemimiz depremdir. ” dedi.

YİNE HAKARET ETTİ

Erdoğan, şunları söyledi:

Bu rakamlar değil ülkemizde, dünyanın tamamında can kaybı itibarıyla böylesine geniş çaplı bir afete aynı anda müdahale edecek arama kurtarma ekibi bulmanın mümkün olmadığına işaret ediyor. Biz herhangi bir bahanenin arkasına sığınmıyoruz.

Muhalefete hakaret eden Erdoğan, “Bütün bu vaveylayı koparanlar, bu sirk cambazları, felaket tellalları, acaba bölgeye bugüne kadar kaç kere gittiler? Şahsım ve Cumhur İttifakı olarak bölgeye iki kez gittik.” dedi.

AKŞENER’İ HEDEF ALDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Sayın Erdoğan söylesene; yargının işini yapmasına neden engel oluyorsun? Söylesene kimden, kimlerden korkuyorsun! Söylesene sorumluluktan kaçarak, olanları örtbas edebileceğini mi sanıyorsun?” ifadelerine karşılık veren Erdoğan, şunları söyledi:

İşte bugün yavru muhalefet çıkmış yargıyı bizim yönlendirdiğimizi söylüyor. Türkiye’de Erdoğan’ın bu konuda nasıl davrandığını Rabbim bilir. Sen anlamazsın. Sen önce kendini düzelt. Bu millet İnşallah vakit geliyor. 14 Mayıs’ta gereğini yapacaktır.

Bay bay Kemal kentsel dönüşüme karşı. Aynı şekilde yanındaki hanımefendi karşı. Beykoz’daki vatandaşı toplayıp kentsel dönüşüme karşı olduklarını söylüyor. Ne ana muhalefet ne yanındaki yavru muhalefet bunlar kentsel değişim dönüşümden anlamaz. Bunların öyle bir derdi yok. Görmüyorlar. Göremiyorlar.

‘NOT’ TEHDİDİNİ TEKRARLADI

Deprem bölgesindeki eksiklikleri eleştirenleri bir kez daha tehdit eden Erdoğan, “Oluşturulan her algıyı not ediyoruz. İleride hesabını sormak üzere kayıtlarımıza aldık” dedi.

 

Demirtaş, “Helallik” isteyen Erdoğan’a “Helal olsun” dedi