Seçim sonuçlarını küsuratına kadar bilen Soylu Oy ve Ötesi’ni hedef gösterdi

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma 2:25 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 3:14 pm

Seçim sonuçlarını küsuratına kadar bilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın ardından bu kez de Oy ve Ötesi’ni hedef gösterdi.

14 Mayıs seçimleri sonrasında Türkiye’de bir ‘anket lobisi’ olduğunu öne sürerek KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ı hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu kez de TGRT televizyonu yayınında Oy ve Ötesi’ni hedef gösterdi.

Kurumların projelerini desteklemek için aldığı fonları suç sayab Soylu “Macaristan İçişleri Bakanı bana dedi ki, bizdeki seçimlere ABD ve Soros müdahale etti, kaynak aktardılar, buna müsaade etmeyin. Biden’ın bir sözü var, 15 Temmuz’da muhalefetle iş birliği yapacağız dedi. Seçim öncesi Batı’daki dergilerde hepsinde Erdoğan karşıtı manşetler vardı. Bu bir müdahale değil de ne? 2023 yılında Oy ve Ötesi’nin İsveç konsolosluğu üzerinden 1 milyon 346 bin TL yardım almış. Yine 2023’te Belçika’dan Oy ve Ötesi’ne 53 bin Euro yardımda bulunmuş” dedi.

Soylu, 14 Mayıs seçimleri öncesinde kullandığı kaos söylemlerini de sürdürdü ve şunları söyledi: “Çok net bir şey söyleyeyim, istihbaratımız var. O gece Yunanistan’daki PKK kampı Lavrion’dan talimat verildi. Böyle bir hadisede devreye girilmesi ve teröristlerin Türkiye’de bu karmaşıklığı sağlayabilmesi için ortaya dökülmesi talimatı var. O gece ortalığın karıştırılması için talimat verildi. Ama Türkiye o gece çok net bir tablo ortaya koydu, seçimleri demokrasi şenliğine dönüştürdü.”

Soylu seçim sonucunu virgülüne kadar bilmiş!

‘ÇOK UĞRAŞTIK AMA YARIM PUAN İLERİ GÖTÜREMEDİK’

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, köşesinde Soylu’nun seçim sonuçlarını ‘bildiğini’ yazmış ve şunları kaydetmişti:

“Araştırma şirketleri ve anketler bu seçimde çok tartışıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun siyasi araştırma ve analiz konusunda iddialı olduğunu yakın geçmişten biliyorum. Bugün değil 2 binli yılların başından beri her seçim öncesi konuştuğumda aşağı yukarı gidişata ilişkin söyledikleri büyük oranda tutardı. Ama bu seçim öncesi söylediklerine gerçekten şaşırdım. Seçim günü bile aynen şöyle diyordu ‘Seçim yüzde 49.50 gibi biter. Çok uğraştık ama yarım puan ileri götüremedik. Sahada biraz farklı görünse de sonuç böyle olacak gibi. Mecliste’yse rahatız. Cumhur ittifakı 320-325 arası milletvekili çıkartır.”

OY VE ÖTESİ NEDİR?

Oy ve Ötesi, 24 Nisan 2014 tarihinde kurulan ve merkezi İstanbul’da olan sivil toplum kuruluşu. Kuruluş Türkiye’de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi ve sorunlara özgürlükçü, eşitlikçi, adil ve sürdürülebilir çözümler üretmeyi hedefliyor.

Soylu: Suriyelileri gönderemeyiz, Allah bizi yakar!