Seçim sonrası eke dönüşen Güneş Gazetesi’ni basmayı unuttular!

Yayın tarihi: 2 Mart 2020 Pazartesi 8:00 pm - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 12:50 pm

Geçen aralıkta yayın hayatına son vererek Akşam Gazetesi’ne ek olan Güneş Gazetesi bu kez de basılmayı unutuldu.

Türkiye’nin köklü gazetelerinden Güneş Gazetesi 31 Aralık 2019’da son sayısını yayınlayarak okuyucuya veda etmişti. Genel Yayın Yönetmenliğini Nuh Albayrak’ın yaptığı Türk Medya grubu, Güneş Gazetesi’nin Akşam Gazetesi’ne ek olarak verileceğini duyurmuştu.

Dijital basına geçme kararı İstanbul seçimleri sonrası alınmıştı. İddialara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildikten sonra iktidara yakın medya organları finansman yokluğu çekmeye başlamışlardı.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel de AKP döneminde, 2017-2019 arasında Türkmedya yayın organlarına 5 milyon 764 bin lira aktarıldığını açıklamıştı.

Medya Radar’ın haberrine göre kapandıktan sonra Türk Medya’nın bir diğer gazetesi Akşam’ın içine ek yapılan Güneş dün basılmayı unutuldu.

Bugün Akşam Gazetesi’ni alanlar birinci sayfada anonsu yer almasına rağmen, Güneş’i içerde bir türlü bulamadı. PDF yayınında ise Güneş’in sayfalar arasında yer aldığı görüldü.

Türk Medya’nın kapanan Star Gazetesi de 6 Eylül’de matbaada yaşanan bir sorun nedeniyle Akşam Gazetesi’nin sayfasıyla çıkmıştı.