Seçim hilesi iddialarına ilişkin, Trump’tan 46 dakikalık video

Yayın tarihi: 3 Aralık 2020 Perşembe 3:48 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 4:00 pm

Başkan Donald Trump, yayınladığı 46 dakikalık bir video ile seçim yolsuzluğu iddialarını bir kez daha gündeme getirdi. Twitter iletinin “tartışmalı” olduğunu belirten bir not düştü.

Trump yalnızca sosyal medyadan yayınlanan ve seyircisiz yaptığı konuşmasını “başkanlık döneminin en önemli konuşması” olarak niteledi.

Beyaz Saray’ın Diplomasi Odası’ndan yaptığı konuşmada Trump, seçimlerin “hileli” olduğu iddiasını yineledi ve“Bu yalnızca bana oy veren 74 milyon Amerikalı’nın oylarını onurlandırmakla ilgili değil Amerikalılar’ın bu ve gelecek tüm seçimlere güvenini sağlamakla ilgili” dedi.

TWİTTER ‘TARTIŞMALI NOTU DÜŞTÜ

Trump’ın videosu yayınlandıktan yaklaşık 1 saat sonra Facebook’tan binlerce kez izlendi ve 60 bin Facebook kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Hem Facebook hem de Twitter, Başkan’ın iletisini etiketlerken Twitter iletinin “tartışmalı” olduğunu belirten bir not düştü.

Son olarak Adalet Bakanı William Barr Salı günü Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada bakanlığının, 2020 seçimlerinin sonuçlarını değiştirecek geniş çaplı yolsuzluğa rastlamadığını bildirmişti.

Trump, konuşmasında seçim sonuçlarında belirleyici olan Pennsylvania, Michigan ve diğer bazı eyaletlerle ilgili iddialarını yineledi. Trump, Pennsylvania’da posta yoluyla kullanılan oyların sayılmasında usulsüzlük yapıldığını; bu oyların Philadelphia kentinde ve Allegheny ilçesinde gizli şekilde, sandık gözlemcilerinin varlığına izin verilmeksizin sayıldığını belirtti.