Seçim bitti, Süleyman Soylu vaatlerini unuttu

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2019 Cumartesi 4:51 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2019 Cumartesi 4:53 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam depreminden sonra verilen vaatlerin tutulmamasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 20 Mart 2019 tarihinde Denizli’nin Acıpayam ilçesinde gerçekleşen deprem felaketinin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen çözülmeyen sorunları Denizli kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenledi.

Depremzedeler oylarını çadırlarda kullanıyor

Acıpayamlı depremzedelerin katıldığı basın toplantısında vatandaşlar “vergi dediler ödedik, oy dediler verdik, sözler tutulmadı, Devlet Nerede” diye isyan etti.

AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIMINA BİLE BAŞLANMADI

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yaptığı açıklamada ‘Bizlerin ve yetkililerin yaptığı tespitlere göre depremde ağır hasar gören konut sayısı 1246, bu konutların altında ağır hasarlı depo sayısı 795. 148 ahır, 62 metruk yapı, 26 samanlık, 26 ticarethane ve 6 resmi kurum olmak üzere toplamda 2306 bina bulunuyor. Bu binalar yetkililer tarafından hasar durumuna göre 2,4,6,8 olarak derecelendirilmiş ve 8. Derece olan binalar tamamen yıkılması gerekenler, 6. Derece olanlar ağır hasarlı, 4. 2. Derece olanlar daha az hasarlı ve kullanılabilir olan binalardır.’ dedi.

Acıpayam’da 4.3’lük deprem

HER ŞEY SEÇİME KADAR MIYDI?

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 21 Mart tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Buradaki vatandaşlarımızın durumunu yerinde gördüm. Hiç merak etmeyin en kısa sürede yaralarınız sarılacak, yeni binalar yapılacak’ dediğini hatırlattı ve Bakan Süleyman Soylu’nun Acıpayamlı depremzedelere seçim öncesi verdiği sözleri seçim sonrası unuttuğunu hatırlattı.

Biçer Karaca: ‘Aradan geçen 4 aya rağmen 8. Derecedeki binaların yıkımı tamamlanmadı.6. derecedeki binaların yıkımına dahi başlanmadı. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hayvanlarını barındıracak yeri yok. Çiftçilerimiz hasadını yaptıkları ürünleri koyacak yer bulamıyor, kendi imkanlarıyla depo yapmaya çalışanlara hukuki engeller çıkarılıyor.’ dedi.

AKP Milletvekili Şahin Tin’in 31 Mart Seçimlerine 2 gün kala Acıpayam’ın afet bölgesi ilan edilebileceğini söylediğine dikkat çeken Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bu konuyu TBMM gündemine taşıdıklarını, saygı ve rahmetle andığı merhum CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın Acıpayam’ın afet bölgesi ilan edilmesi yönünde kanun teklifi verdiğini söyledi. Seçimden önce ‘Sizi konteynırlardan çıkaracağız’ diyenlerin seçimden sonra Acıpayam’ı unuttuğunu, seçimden önce verdikleri afet bölgesi ilan etme sözünü unutmakla kalmayıp Acıpayam’ı ziyaret bile etmediklerine dikkat çekti.

Denizli’de 4.9 büyüklüğünde deprem

KONTEYNER VE ÇADIR ÇÖZÜM DEĞİL!

Konteynırların eski olduğunu, yazın bu sıcağında nefes almanın bile zor olduğunu ve vatandaşların konteynırlar dışında çardaklar yaparak yazı geçirmeye çalıştıklarını, koşulların insan onuruna yakışmayan zorlukta olduğunu, yaklaşan kış öncesi belirsizliğin Acıpayamlıları zorda bıraktığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ’Üniversitelere giriş sınavına giren gençlerimiz, sınava az bir zaman kala çalışacak yer bulamadıkları için hayallerini gerçekleştiremiyor. KPSS’ye hazırlanan gençlerimiz sokakta ders çalışmak zorunda kaldı. Çocuklarımız deprem sonrası travma yaşadı,o koşullarda sınava girdi hem KPSS hem de üniversiteye giriş sınavı için ek puan talep ediyor.’ dedi.

ACIPAYAM DERHAL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Acıpayam’ın derhal Afet Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Denizli Valiliği’nin afet bölgesi olduğu yönündeki açıklamalarının afet bölgesi ilan edildiği anlamına gelmediğini ifade eden Biçer Karaca, “Düzce’de de sel felaketinin ardından önce Valilik afet bölgesi dedi ardından sehven deyip kararın geri çekildiğini söyledi. Afetler sehven olmuyor.” dedi.

Toplantıya katılan Acıpayamlılar, zor durumda bırakıldıklarını, kalıcı konut vaatlerinin hayata geçmediğini hatırlatıp şu talepleri dillendirdi:

● Kalıcı konutlar yapılana kadar vatandaşlarımızın kışı geçirebileceği geçici konutlar, hayvanları için ahırlar ve ürünlerini koymak için depoların ücretsiz tahsisi
● Üniversite ve KPSS sınavlarına giren, depremden dolayı yaşadıkları travmalardan dolayı ders çalışamayan gençlerimiz için ek puan ve ayrıcalıklı yerleştirme
● Gençlerimiz geleceğimiz için umut ise biz de gençlerimizin geleceğine umut olmak zorundayız.
● Acıpayam halkının yaraları gecikmeden sarılmalı