Seçim bitti, sözler unutuldu! Muhtarlar isyan etti

Yayın tarihi: 27 Haziran 2019 Perşembe 3:29 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2019 Perşembe 3:31 pm

91 merkez mahalle muhtarlığı AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin abonelik sözünü tutmaması nedeniyle  kaçak elektrik kullanma durumuna düştüğü ortaya çıktı. Elektrikler bir bir kesiliyor. Cumhuriyet Halk Partili Mahmut Tanal’a ulaşan Urfalı muhtarlar, seslerinin duyulmasını istedi.

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin, inşa edilen 91 merkez mahalle muhtarlık hizmet binalarının elektrik ve su aboneliklerini yaptırmadığı, kaçak elektrik kullanma durumuna düşen muhtarlıkların elektriklerinin kesilmeye başlandığı ortaya çıktı.

AKP’nin İmamoğlu ve Yavaş’a yaptığı yetki ‘darbesi’ne mahkeme dur dedi

CHP’Lİ TANAL DUYURDU

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, memleketi Şanlıurfa’da muhtarların AKP’li Büyükşehir Belediyesi eliyle mağdur edildiğini söyledi. Belediyenin inşasını üstlendiği 91 merkez mahallenin muhtarlık hizmet binalarının elektrik ve su aboneliğini yaptırmadığını belirten Tanal, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) “Ya aboneliği üstünüze alın ya da elektriğiniz kesilecek” şeklinde muhtarlara ihtarname çektiğini aktararak, “Yaklaşık 20 gün önce Doğukent Mahalle muhtarlık binasının elektriği kesildi. Muhtar beni aradı. ‘Vatandaşa hizmet veremiyoruz’ diye dert yandı. Diğer muhtarlarla da iletişime geçtim. Hepsi ‘Elektriğinizi keseceğiz’ şeklinde uyarılmışlar. Kendi ismiyle abonelik açanlar da var. Ancak onlar da aylık ortalama 400 TL ile 800 TL arasında değişen elektrik faturasının altından kalkamıyor. Örneğin 800 TL’lik faturayı ödeyemeyen bir mahalle muhtarlığımızın elektriği kesilmiş. Muhtar çözüm olarak yandaki taksi durağından seyyar kablo yardımıyla binaya elektrik bağlatmış. Bilgisayarı bu seyyar kablo yardımıyla çalıştırarak vatandaşa evrak veriyor. Yine aboneliği üstüne alan bir muhtarlıkta 14 bin TL’lik borç birikmiş. Elektrik kesilmiş. Muhtarın maaşına da haciz konulmuş” dedi.

SEÇİM BİTTİ SÖZ UNUTULDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlık binalarının elektrik, internet, su ve telefon giderlerini karşılaması gerekirken muhtarları yüzüstü bıraktığını kaydeden Tanal, “Muhtarlık binaları abonelikleri konusunda Büyükşehir Belediye Meclisi bir türlü karar alamıyor, sürekli sorunun çözümünü erteliyorlar. Seçim öncesi muhtarlara elektrik ve su ihtiyaçlarının karşılanacağı sözü veriliyor ancak seçim bitince hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. Muhtarların eline zaten maaş olarak bin 912 TL geçiyor. Muhtar nereye para yetiştirecek? Elektrik dağıtım şirketi, muhtarlara “Aboneliği üstünüze alın” baskısı yapıyor. Abonelik yaptırmayan muhtarlıkların şartelleri bir bir indiriliyor. Zaten aboneliği üstüne alanlar da faturayı ödeyemiyor, yine elektrik kesiliyor. Muhtarlıklar kamu hizmet binalarıdır. Belediye binasının elektrik aboneliğini sayın belediye başkanı üstüne mi almış ki muhtarlardan böyle bir talepte bulunuluyor? Muhtarlar kamu adına vatandaşa hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

KAÇAK ELEKTRİKTEN CEZA ALIRLAR

Kendisine İçişleri Bakanlığı’ndan valiye, kaymakamdan AK Parti yöneticilerine kadar görüşülmedik, yardım istenmedik yetkili bırakmadıklarını anlatan Şanlıurfalı merkez mahalle muhtarlarının çaresizlik içerisinde olduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal, “Muhtarlar şu an kaçak elektrik kullanıyor gibi gözüküyor. DEDAŞ haklarında tutanak tutsa mahkemelik olurlar. Ak Parti’li belediyeler, CHP’li belediyeleri örnek alsınlar. Madem hizmet binası yaptınız, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarını da karşılamanız gerekiyor. Seçimden önce oy almak için söz verip, seçim sonrası sözlerini unutuyorlar” diye konuştu.

ERDOĞAN MUHTARLAR İÇİN “ONLARI ÜZEN BENİ ÜZER” İFADELERİNİ KULLANMIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelenekselleştirdiği muhtarlar buluşmasındaki açıklamalarını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanı, fırsat buldukça muhtarları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde topluyor. Cumhurbaşkanı, ‘Muhtarlarımızı üzen beni de üzer. Muhtarlarımızı memnun eden beni de memnun eder. Muhtar kardeşlerim, belediye başkanlarımız, özellikle AK Partili belediye başkanları sizin emrinizdedir. Bunu yapmıyorlarsa, şikayetlerinizi yazmalısınız’ diyordu. Muhtarlar elektriksiz bırakılıyor, cezalarla karşı karşıya kalıyor. Cumhurbaşkanı’nın haberi var mı? Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, muhtarları üzüyor. Bakalım Cumhurbaşkanı ne yapacak” ifadelerini kullandı.