Seçilemeyen AKP’liler ödüllendirildi! Bakan yardımcılığı, başkan danışmanlığı…

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 12:17 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 12:17 pm

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AKP’den belediye başkan adayı olup da seçimi kaybeden isimlere “ödül” gibi atamalar yapıldı. Bazı adaylar bakan yardımcısı yapılırken, bazı isimlerin de AKP’li başkanlara danışmanlık yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, 31 Mart’ta AKP’nin Bolu belediye başkan adayı olan Fatih Metin, CHP adayı karşısında kaybetti. Metin, seçim sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atandı.

KADIKÖY ADAYLIĞINDAN BAKAN YARDIMCILIĞINA

AKP’nin İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz da seçimi kaybettikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na getirildi.

ADAY GÖSTERİLMEYEN DEMİRCAN, BAKAN YARDIMCISI OLDU

AKP’den iki dönem İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Misbah Demircan, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde partisi tarafından aday gösterilmedi. Seçim sonrası ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı oldu.

HALKBANK YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan ve 31 Mart’ta AKP’den Büyükçekmece adayı gösterilip seçilemeyen Mevlüt Uysal da mayıs ayında Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

KAYBEDEN ADAYA MÜDÜRLÜK

Milas Belediye Başkanlığı’nı kaybeden AKP’li Barış Saylak ise Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü oldu.

ADAY GÖSTERİLMEYENLER DE KOLTUĞU KAPTI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP’li Burhan Sakallı, seçimi kaybetti ama Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e danışmanı oldu.

Yerel seçimde Adapazarı Belediye Başkan aday adayı gösterilen AKP’li eski Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği koltuğuna oturdu.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ise eski AKP Bayburt Demirözü Belediye Başkanı olan ve son seçimde aday gösterilmeyen Selami Ersen atandı.

AKP’den Araban Belediye Başkan aday adayı olan Gökmen Gökçek de aday gösterilmedi ama Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Strateji Geliştirme Daire Başkanı oldu.