Yüksek fon getirisi iddiasıyla ünlü futbolcularla birlikte 21 kişiyi dolandıran Seçil Erzan dördüncü kez hakim karşısına çıkıyor. Erzan’ı adliyeye getiren aracın kaza geçirdiği ve camlarının kırıldığı öğrenildi.

Yüksek fon vaadiyle aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan eski Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan’ın yargılamasına bugün devam ediliyor. Davanın dördüncü duruşması İstanbul Adliyesi 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Duruşma öncesi Erzan’ı Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götüren cezaevi aracı Büyükçekmece’de kaza yaptı. Bir otomobilin patlayan lastiğinden savrulan parçaların cezaevi aracının camına çarpması sonucu meydana gelen kazanın ardından Seçil Erzan, olay yerine çağrılan midibüsle adliyeye sevk edildi. Seçil Erzan’ın midibüsü nakil edildiği anlar kameraya yansıdı.

Olay Büyükçekmece Tem Otoyolu Hezarfan Havalimanı mevkiinde saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halindeki bir otomobilin lastiği bilinmeyen bir nedenle patladı. Lastiğin patladığı fark eden sürücü yol kenarında durdu. Bu sırada dolandırıcılıktan yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ı taşıyan cezaevi aracı, Çağlayan’a doğru hareket halindeydi. Lastikten kopan parçalar, Seçil Erzan’ı dava için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götüren cezaevi aracının camına doğru savruldu.

Seçil Erzan, kaza

BAŞKA ARACA NAKLEDİLDİ

Çarpmanın etkisiyle cezaevi aracının camı kırılırken, araç durdu. Kazada ölen ya yaralanan olmazken, Seçil Erzan’ı adliyeye götürmek için olay yerine bir midibüs çağrıldı. Kısa süre sonra oraya gelen midibüse alınan tutuklu sanık Seçil Erzan, adliyeye nakledildi. Kaza sonrası ön camında çatlak oluşan cezaevi aracı ise Silivri Cezaevine geri döndü.

Doktoru da Seçil Erzan hakkında suç duyurusunda bulundu

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi 21 isim şikayetçi olarak yer alıyor.

Seçil Erzan için ‘Özel Belgede Sahtecilik’ ve ‘Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık’ suçlarından istenen ceza oranı da 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talebine çıktı. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.