Seçil Erzan davası! Adliyede banka avukatı muhabir gerginliği

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2024 Perşembe 12:19 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2024 Perşembe 1:08 pm

Eski bankacı Seçil Erzan‘ın ‘Fatih Terim Fonu’ndan yargılandığı davanın duruşmasında gerginlik yaşandı. Banka avukatı, mahkemede konuşan tanığın soyadını almak isteyen muhabir ile tartıştı.  Adliye çıkışında çekim yapan muhabirin telefonunu aldı. Gazeteci ve avukat birbirleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Denizbank’ın eski şube müdürü Seçil Erzan’ın, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcuların da olduğu 28 kişiyi, ‘yüksek getirili gizli fon’ vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla 295 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına dün İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük, jandarma eşliğinde getirildi. Bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları da mahkemede hazır bulundu.

Denizbank’ın üst düzey yöneticileri ile çalışanlarının tanık olarak dinlendiği davada Fatih Terim’in kaybolan 3 milyon doları nedeniyle şikayetçi olduğu ve yeni bir iddianame düzenlendiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan yeni iddianame, birleştirme talebiyle davanın görüldüğü mahkemeye gönderildi.

Mahkeme, Denizbank çalışanları ile yöneticilerinden dinlenemeyen tanıkların dinlenmeleri için duruşmayı 31 Mayıs Cuma gününe erteledi.

Seçil Erzan davasında avukatlardan banka çalışanlarına tepki: Belli ki uyarılmışlar

AVUKAT MUHABİR GERGİNLİĞİ

Duruşma esnasında CNNTürk muhabiri beyanda bulunan tanığa, soyadını sordu. İzleyici tarafında oturan Denizbank’ın Kübra K. isimli avukatı, gazeteciye ‘tanığın adını soyadını soramayacağını’ söyledi. Bunun üzerine salondaki başka bir avukat ise Kübra K.’ye hitaben ‘bunun suç olmadığını’ söyleyince avukat, hem meslektaşı hem de gazeteciyle tartışmaya devam etti. Mahkeme başkanı, duruşma düzeninin bozulması nedeniyle avukat Kübra K. dahil tüm izleyicileri ve basın mensuplarını duruşma salonundan çıkardı.

Mahkeme dışında da gazeteciyle tartışmaya devam eden avukat Kübra K.,  çekim yapan CNNTürk muhabirinin üzerine yürüdü, ‘Çekim yapamazsın’ diyerek telefonunu aldı.

Muhabir adliyenin içerisindeki polis karakoluna giderek avukattan şikayetçi oldu. Avukat da, muhabirden şikayetçi oldu.

Kaynak: Cumhuriyet