Dünyayı sarsacak Bitcoin vurgunu! SEC paylaşımı ile 217 milyon dolar buhar oldu

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 10:49 am - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 11:02 am

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin‘in EFT onayı aldığı yönünde attığı tweet Bitcoin’in hızlı bir şekilde yükselmesine sebep oldu. SEC tarafından kısa süre içinde yalanlanan paylaşım sonrası Bitcoin çakılırken, yaşanan süreçte büyük bir vurgun yapıldığı öne sürüldü. Yukarı ve aşağı yönlü hızlı hareket sırasında pozisyonlardaki 217 milyon dolar buhar oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yıllardır karşı çıktığı Bitcoin ETF’leri hakkında bu hafta karar vermesi bekleniyor. Dün gece SEC”in sosyal medya hesabından yapılan “Bitcoin ETF onayı aldı” paylaşımı kripto paralarda sert bir yükselişe neden oldu fakat paylaşım kısa bir süre sonra yalanlandı.

SEC, Ripple davasında karar verdi!

SEC’İN HESABI ELE GEÇİRİLDİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SEC’in X hesabının ele geçirildiğini ve buradan yetkisiz paylaşımda bulunulduğunu bildirdi. Başkan Gensler, SEC’in spot Bitcoin borsasında işlem gören ürünlerin listelenmesini ve ticaretini henüz onaylamadığını kaydetti.

VURGUN YAPILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Söz konusu paylaşım sonrasında Bitcoin’in fiyatı 48 bin dolara yaklaşırken, haberin yalanlanmasının ardından 46 bin doların altına indi. Sosyal medyada bu yalan paylaşım yapılarak milyon dolarlık vurgun yapıldığı iddia edildi.

İslam Memiş’ten altın ve Bitcoin alacaklara kritik uyarı! Seviyeleri tek tek açıkladı

TOPLAM 217 MİLYON DOLAR BUHAR OLDU

Bitcoin’deki aşağı ve yukarı yönlü hareketlerle birlikte piyasadan toplam 217 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Coinglass verilerine göre son 24 saatte 133 milyon dolarlık long pozisyon, 84 milyon dolarlık ise short pozisyon sıfırlandı. Yatırımcıların Bitcoin’de 84 milyon dolarlık, Ethereum’da 42 milyon dolarlık pozisyonları silindi. En fazla tasfiye 82 milyon dolar ile Binance borsasında yaşandı.

 

 

İşte o paylaşım:

Kaynak: TELE1