Şebnem Köker’in şüpheli ölümü

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 5:52 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 5:52 pm

Hemşire Şebnem Köker, kaldığı pansiyonun 3’üncü katından ‘düşerek’ hayatını kaybetti. Köker’in erkek arkadaşı o sırada yanındaydı. Olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

İstanbul Kadıköy’de kaldığı pansiyonun 3’üncü katından düşen hemşire Şebnem Köker hayatını kaybetti. Köker’in şüpheli ölümünün ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

İzmir’de hemşire olarak çalışan Şebnem Köker, erkek arkadaşı T.B. ile 7 Haziran’da Kadıköy Moda’da bulunan pansiyona geldi. DHA’da yer alan habere göre, ikili arasında tartışma çıktı. Şebnem Köker, sabaha karşı 03.00 sıralarında pansiyonun 3’üncü katından zemin katta bulunan demir parmaklıkların üzerine düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

‘İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORUZ’

Şebnem Peker’in şüpheli ölümünün ardından konuşan kuzeni ise, “Kuzenim hayat dolu bir insandı, intihar ettiğine inanmıyoruz” dedi.

Köker’in kuzeni Atakan Yegen, Köker’in ölümüne ilişkin şüpheli durumları anlattı. Yegen, şunları söyledi:

“Kuzenim Cuma günü İstanbul’a geldi. Burada bir pansiyonda üç günlük oda ayırmışlar. Benim de öğrendiğime göre pazar günü olay gerçekleşiyor. Öğrendiğimiz kadarıyla çok şüpheli durum var. En başta düşüş şekli, sırt üstü düşmüş. Olaydan önce yani pazar günü telefonunun suya düştüğü iddia ediliyor. Moda sahilde denize düştüğü iddia ediliyor akşamüstü gibi. Ancak benim kuzenim gece 11 gibi 2-3 tane arkadaşını kendi telefonundan arıyor. Bizim ailecek tek istediğimiz olayın açığa çıkması. Eğer içinde bir kasıt varsa bunu yapanların cezasını bulması, yoksa da bize ne olduğunun söylenmesi, biz sadece adalet istiyoruz. Biz ailesi olarak intihar ettiğine inanmıyoruz

Kime sorarsanız sorun hayat dolu bir insandı. Benim kuzenim son 2-3 ayda 30 -40 kilo verdi. Onun dışında annesi yurt dışında onun yanına gitmek için planlar yapıyordu. Biz bilet bakıyorduk Ondan sonra vefat ettiği gece arkadaşıyla konuşmuş. Arkadaşına pazartesi günü akşam geleceğini söylemiş. ‘Kahve içeriz beraber, İstanbul’da neler yaptığımı anlatırım’ demiş. Biz o yüzden intihar ettiğini düşünmüyoruz. Aynı gece babasıyla da konuşmuş. Bu olayın intihar olduğunu düşünmüyoruz.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, şüpheli ölümü araştıracak. Soruşturma kapsamında Köker’in intihar mı ettiği yoksa bir cinayete mi kurban gittiği belirlenecek.