Sebnem Bursalı’nın Istakoz paylaşımına emekliden tepki: O parayla 3 hafta geçiniyorum

Yayın tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe 9:34 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2024 Cuma 2:35 am

Haber: Miray Mert

AKP Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monako Yat Kulübü’nde 2 bin liralık Istakoz yemesine emekli yurttaş tepki gösterdi. 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığını söyleyen yurttaş, “Ben Kurban Bayramı’ndan Kurban Bayramı’na et yiyorum” dedi.

Türkiye’de yurttaş yükselen dolar ve artan enflasyonun arasında adeta ezildi. Sofrasına koyduğu ürünleri her geçen gün eksilten yurttaşlar artık neredeyse en temel gıda ürününe bile ulaşamaz halde.

AKP’lilerden Meclis’te Şebnem Bursalı’ya ‘ıstakoz’ kutlaması

Türkiye’de işçi 17 bin liralık asgari ücretle emekli ise en düşüğü 10 bin liralık maaşla açlığa mahkum edilmişken AKP Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monako Yat Kulübü’nde 2 bin liraya Istakoz yemesi ve bunu sosyal medya hesabından paylaşması tepki çekti. TELE1’in mikrofon uzattığı bir emekli 10 bin lira maaşla ay sonunu zor getirdiğini söyleyerek, “2 bin liraya ben 3 hafta idare ediyorum. 10 bin lira emekli maaşım var. 8 Bin lira kalıyor ay başını nasıl getireceğim. Onlar alıyor 300 bin lira biz alıyoruz 10 bin lira. Milletvekilleri bizim kadar maaş alsalar nasıl geçinecekler. Kira 15 bin lira. Yemesi içmesi eti… Ben kurban bayramından Kurban bayramına et yiyorum” dedi.

“MİLLETİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

TELE1’e konuşan bir başka yurttaş ise, “Milletin ekonomik olarak bu kadar sıkıntı yaşadığı bir dönemde bunu fütursuzca paylaşmak doğru değil bunu milletin takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

“PİKNİK YAPALIM DEDİK 800 LİRA TUTTU”

TELE1’e konuşan bir başka yurttaş ise, “800 liraya kanat aldım. Bir piknik yapalım dedik 800 lira tuttu. Sezon başladı başlayalı ilk defa gideceğiz. Çok zor…” dedi.

 

Kaynak: TELE1