SD Express 8.0 standartı ile bugün karşımıza çıktı

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:42 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:55 am

 SD kartların geleceği artık çok farklı olacak gibi görünüyor. Bellek kartları için ölçütler belirleyen grup olan SD Association, SD Express 8.0 standartı ile bugün karşımıza çıktı.

SD Express 8.0 standardı gigabayt hızları, çeşitli sektörlerde zorlu performans düzeylerine sahip cihazlar için yeni depolama imkanı sunuyor. Hız konusunda devrim yaratacak olan yeni standart, özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Yeni standart, veri yoğun kablosuz veya kablolu iletişim, süper ağır çekim video, RAW sürekli seri çekim modu ve 8K video yakalama ve oynatma ve çok daha fazlası tarafından üretilen büyük miktarda veriyi taşıyabiliyor. SD Express’in bu standartı SDHC, SDXC ve SDUC bellek kartlarında sunacağını belirtelim.

SD Express

SD Express, PCI-SIG ve NVM Express tarafından tanımlanan tanınmış PCIe 4.0 ve en yeni NVMe özelliklerini kullanıyor. Her zaman olduğu gibi SD 8.0 teknik özelliklerini kullanan SD Express bellek kartları geriye dönük uyumluluğu da bulunuyor.

Teknik özellikten bahsetmişken SD 8.0, SD Express bellek kartları için iki farklı aktarım hızı seçeneği sunar. İlk aktarım hızı, 2GB / s’ye kadar PCIe 3.0 x 2 veya PCIe 4.0 x 1 mimarilerini ve ikinci aktarım hızı ise 4GB / s’ye kadar PCIe 4.0 x 2 teknolojisini destekliyor.

PCIe 4.0 x 1 mimarisi sunan SDExpress kartlar, 2 GB/s’ye kadar aktarım hızları sağlamak için ikili pinlere sahip SD 7.0 spesifikasyon kartları için tanımlananla aynı form faktörünü kullanıyor. İkili PCIe yolunu destekleyen SDExpress kartlarında üç sıra pin bulunuyor.

2020 yılının sonuna doğru satışa sunulacak olan bu kartlar ilk etapta erişilebilirlik açısından oldukça pahalı olacak gibi görünüyor.

Twitter reply kısıtı getiriyor, saldırganların işi zorlaşıyor