Scarlett Johansson vs Disney

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 Cuma 8:01 pm

Disney, Black Widow’un Disney+’ta yayınlanması üzerine Scarlett Johansson tarafından açılan dava haberlerine yanıt verdi.

Covid-19 pandemisi nedeniyle uzun bir gecikme döneminden sonra, Black Widow nihayet bu ayın başlarında 9 Temmuz’da gösterime girdi. Geçen yıl ülke genelinde sinemalar kapanmaya başlayınca, birçok stüdyo filmlerini çevrimiçi olarak akış yoluyla yayınlama kararı aldı.

Bu, sonunda bazı yapımların aynı gün sinemalarda ve çevrimiçi yayınlanmasına yol açtı. Black Widow‘un gösterime girme zamanı geldiğinde, film gösterime girdi ve Premier Access’e sahip kullanıcılar için aynı gün Disney+’da yayınlandı.

Scarlett Johansson

Bugün erken saatlerde, Johansson’ın Disney’e karşı dava açtığını, çünkü Black Widow’un Disney’in yayın akışında yayınlanmasının sözleşmesinin ihlali olduğuna inandığını belirten raporlar ortaya çıktı.

Johansson’ın kazancı, filmin gişedeki başarısından etkilendiğinden, izleyicilerin filmi evde daha düşük bir fiyata izleme seçeneği, oyuncunun işine gelmiyor. Şimdi, şirket, Johansson’ın Black Widow hakkındaki davasına bir yanıt verdi.

The New York Times muhabiri Brooks Barnes, Disney’in açıklamasını Twitter’da paylaştı. Disney, Johansson’un sözleşmesine tamamen uyduklarını iddia ediyor ve ayrıca Johansson’ın maaşının olumsuz etkilenmediğini iddia ediyor. Disney’in tam açıklaması şu şekilde: “Bu dosyalamanın hiçbir değeri yok.  Disney, Bayan Johansson’ın sözleşmesine tamamen uydu ve dahası, Black Widow, Disney+’ta Premier Erişim ile bugüne kadar aldığı 20 milyon doların üzerine ek tazminat da kazandı.” Davanın sonucu önümüzdeki haftalarda belli olacak.

Huawei Sound X akıllı hoparlör görücüye çıkıyor