SBK’nın avukatı Dülger TELE1’e konuştu: Korkmaz’ın iadesi için dilekçe verdik

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 11:39 am - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 8:01 pm

Sezgin Baran Korkmaz’ın Volkan Dülger, müvekkilinin Avusturya’da en az 40 gün kalacağını, Türkiye ya da ABD’ye iade kararı verilmesinin daha fazla bir zamanı da alabileceğini söyledi. TELE1’e konuşan Dülger, Korkmaz’ın iadesi için Adalet Bakanlığı’na dilekçe verildiğini söyledi. 

ABD’nin talebiyle Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Murat Dülger, Korkmaz’ın Avrupa’da farklı ülkelerde iş görüşmeleri için bulunduğunu aktardı. ABD’li yetkililerin bir süredir takipte olduğunun anlaşıldığını söyledi. DHA’ya konuşan Dülger, müvekkilinin otele giriş ve kayıt yaptırdıktan sonra bu bilginin uluslararası sisteme düşmesiyle ABD’li yetkililer tarafından Viyana polisine bildirimde bulunulduğu ifade etti. Tutuklamanın gerçekleştiğini söyleyen Dülger, Korkmaz’ın Viyana Mahkemesi’ndeki dosyasında yalnızca ABD Utah Mahkemesi’nin gönderdiği özet bir metnin olduğunu ve içeriğinde hakkındaki kara para aklama iddialarının bulunduğunu belirtti.

Dülger, Türkiye’den de yalnızca kırmızı bültenle arandığına ilişkin kararın olduğunu anlattı. Türkiye’deki suçlamalarla ilgili de birkaç gün içinde özet bilgi metni gönderilmesini beklediklerini söyledi. Korkmaz hakkındaki iddiaların tamamının Kingston şirketiyle ilgili ‘kara para aklama’ iddialarından oluştuğunu, ABD’li savcıların anlaşmaya ikna etmek için ağır suçlamalarda bulunduğunu belirtti. Avukat Dülger, iddialarla ilgili savunmalarını en kısa sürede hazırlayacaklarını, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyledi.

TUTUKEVİNDE ÜÇ KİŞİLİK ODADA KALIYOR

Korkmaz’ın, Viyana’nın merkezinde, üç kişilik odaların yer aldığı, insani şartları olan tutukevinde kaldığını söyleyen Avukat Dülger, pandemi şartları nedeniyle yalnızca yasal haklarını kullanmak amacıyla görüşmelere izin verildiğini, Türkiye’de tartışılan konuların hiçbiri hakkında ise soru yöneltilmediğini belirtti. Dülger, Korkmaz’ın hakkındaki suçlamalar dışında konuşmama kararı aldığını da ifade etti.

“ADALET BAKANLIĞI’NA DİLEKÇE VERDİK”

TELE1’e konuşan Dülger, Korkmaz’ın hakkındaki iddiaları reddettiğini suçsuz olduğunu ifade ettiğini söyledi. Dülger, Korkmaz’ın iadesi için Adalet Bakanlığı’na dilekçe verdiklerini de ifade etti. Türkiye’nin talebinin de bu yönde olduğunu söyledi.

 

TIKLAYIN – ABD, Sezgin Baran Korkmaz’ın el konulması gereken mal varlıklarını listeledi

TIKLAYIN – Sezgin Baran Korkmaz tutuklandı

TIKLAYIN – Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye’ye iade edilecek mi?

TIKLAYIN – Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki ses kaydı yayınlandı