‘SBK ile bağlantılı kişiler’ paylaşımlarına erişim engeli

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2022 Cuma 1:03 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 Cuma 1:31 pm

ABD’de ‘kara para aklama’, ‘yasadışı para transferi’ ve ‘yargıya müdahale’ suçlamalarıyla yargılanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’la (SBK) ilişkili olduğu iddia edilen kişilerin listesini yayınlayan sosyal medya paylaşımlarına erişim engeli geldi.

Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkili kişileri içerdiği iddiasıyla sosyal medyada paylaşılan listede pek çok gazetecinin de adı yer aldı. Listede yer alan isimlerden peş peşe gelen açıklamaların ardından Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ konuyu yargıya taşıdı. Tekdağ’ın avukatı Zişan Kasar Yıldırım aracılığıyla Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvuruyla söz konusu hesabın paylaşımlarına erişim engeli kararı getirildi.

Habertürk’ün haberine göre; Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Twitter’daki bir hesabın kendisine yönelik iddiaları reddetmesinin ardından konuyu yargıya taşıdı. 5. Sulh Ceza Hakimliğine Av. Zişan Kasar Yıldırım aracılığıyla yapılan başvuru sonucunda ilgili linklerin içerikten çıkarılması ve erişim engeli getirilmesi talebi kabul edildi. Tekdağ ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda da bulundu.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR GELDİ

Listede adı geçen isimlerden bazılarının konuya ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle:

Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy şunları kaydetti:

Nesebi gayri sahih bir liste yayınlanmış, ciddiye almadığım için bir söz söyleme ihtiyacı hissetmedim. Ancak meslektaşlarım ve dostlarımın araması üzerine yazıyorum. SBK’yı tanımıyorum, doğrudan/dolaylı hiçbir iletişimim olmadı. Bunun dışında ve ötesinde bir iddia varsa iftiradır.

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, şu açıklamada bulundu:

Haysiyetsizsin, şerefsizsin! Sahte bir hesabın arkasına geçip iftira atacak kadar korkak bir namussuzsun! Madem biliyorsun her şeyi! Delikanlı ol o halde ve gerçek kimliğinle yaz! Arşivler ortada alçak! SBK’yı öven bir tane yazı mı yazmışım? Bırak yazıyı twit mi atmışım?

Niye ısrarla beni ve çalıştığım grubu göbeğe koymaya çalışıyorsun? Elinde salladığın o listede yazılanların ispatı var mı! Kaldı ki benim adım nerede geçiyor listede? Maaşa mı bağlamış, otelinde mi kalmışım, yalısına mı gitmişim? Kimin tetikçisisin sen kimin!

Yiyorsa yüreğin çık açığa! Niye gizli saklı hesaplarla yapıyorsun bunu. Ben veya başkası… Varsa bir belgen, görüntün, kanıtın çıkart ortaya it oğlu it!

İftira atma yeter! (Hadi bak 1 sürü hakaret ettim. Çıkart maskeni de görsün memleket kimin uşağı, köpeği olduğunu!)”

Kenan Tekdağ’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Son günlerde Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkili kişileri içerdiği iddiasıyla aidiyeti belirsiz bir listenin WhatsApp gruplarında ve sosyal medya hesaplarında organize bir şekilde dolaşıma sokulduğu görülmektedir. Bu listeye ismimin de iftira ve karaçalma maksadıyla asılsız ve temelsiz bir şekilde eklendiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Benzeri bir iftiraya cevaben daha önce kamuoyuna yaptığım açıklamayı aynen tekrarlıyor ve kendi açımdan diyorum ki;

1- Kendisine emanet edilen makamını mevkiini para veya menfaat karşılığında satan kişi kim olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!

2- Bu şekilde adi iftiralarla kişiliğimi lekelemeye çalışan kişi/kişiler de mevkii ya da kimliği ne olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!

3- Bu iftirayı hazırlayan ve dolaşıma sokanların kimlikleri açığa çıktığında bu alçak müfterilerle mutlaka yargı önünde hesaplaşılacaktır!

4- Ayrıca bu iftirayı yayınlayan hesaplar ve site/ler hakkında da bugün itibariyle gerekli hukuki ve cezai işlemler başlatılmıştır.

Show TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık’tan da sert bir açıklama geldi:

Mesleğe başladığım 1989’dan bugüne, yani 33 yıl boyunca onurla, şerefimle yaşadım. Ne kendim ne de çocuklarıma haram yedirmedim. Meslek büyüklerim ve hali hazırdaki meslektaşlarım beni bilir ve tanır.

Sahibinin köpeği, kimliğini açıklamaya cesaret edemeyen zavallı aşağılık mahluk yazdıklarımı iyi oku sahiplerine ilet… RIDVAN BIYIK’ın şerefinin zekatı senin tüm sülalene yeter. Zerre kadar namusun ve haysiyetin varsa kim olduğunu açıklarsın.

Klavyenin başına geçip namussuzluk yapıp hak yiyemezsin. Medya Grup Başkanımız Sayın Kenan TEKDAĞ dürüstlük abidesi pırıl pırıl bir şahsiyettir, ülkemizin yetiştirdiği müstesna bilge şahsiyetlerden biridir.

Attığın iftiralar ne O’na ne de O’nunla çalışmayı şeref addeden bizlere yapışmaz. Bu adice iftiralar senin ve sahiplerinin boynunda kalacaktır.

Makam ve mevkilerini parayla satan şerefsiz ve haysiyetsiz işbirlikçilerinizi en kısa zamanda ifşa edip yargı önünde hesap vermelerini sağlamak boynumuzun borcudur

TİP milletvekili Ahmet Şık konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

Korkmaz ile temaslarımın hiçbiri gazetecilik faaliyetini aşmadı. Aksi de olamaz. Şimdi, birlerinin aklanmasını sağlarken kirli ilişkilere bulaşmamışlar için itibar suikastına dönüşecek bu listede adımın geçmesinden yola çıkarak “haklı çıkmanın zafer hissini” yaşama telaşına düşenlere ve kendi ahlaksızlıklarını bir başkasının haysiyeti üzerinden aklamaya çalışıp pusuda bekleyen çakallara diyeceğim o ki buradan bana çamur bulaşmaz size de ekmek çıkmaz.

 

Listede adı vardı! Gazeteci Çetiner Çetin’den SBK açıklaması