Halk, ekmek; Saray lüks peşinde! Sayıştay’ın denetleyemediği Saray’a ‘9 kat zırlı’ 4 yeni makam aracı alınıyor

Yayın tarihi: 14 Eylül 2019 Cumartesi 5:22 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2019 Cumartesi 6:12 pm

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na, Almanya’dan 80 milyon TL’ye tam 9 kat zırhlı 4 yeni Mercedes Maybach alındığı ortaya çıktı.

Sayıştay’ın denetleyemediği Saray’da, yüzlerce Mercedes makam aracı olan Erdoğan’ın ” yeni oyuncakları” özel güvenlikli tırlarla Türkiye’ye gönderildi. Halk, ekmek; Saray zırhlı mercedeslerin peşinde!

Bu araçların son derece güvenlikli, Mercedes- Maybach S 600 Pullmann Guard model olduğu belirtiliyor.

Erdoğan’ın Sarayı’na Almanya’dan 4 zırhlı Mercedes …

Türkiye’de halk zamlarla boğuşurken, Cumhurbaşkanlığı’nın talebi üzerine Almanya’dan Ankara’ya dört adet yeni S 600 Maybach araç gönderildiği öğrenildi. Bu araçların son derece güvenlikli Mercedes- Maybach S 600 Pullmann Guard model olduğu belirtiliyor.

Avrupa Postası’nın haberine göre;  Yaklaşık dört ay önce tamamlanan siparişlerde, Mercedes- Maybach’lar tam 9 kat zırhlanmış olarak Mercedes’ten satın alındı ve gönderi için önceden belirlenen, güvenliklerin alındığı bir Türk nakliye şirketine teslim edildi.

 

Saray’ın mercedeslerine kuş pisliği düşmüştü

 

Sayıştayı bugüne getiren sessiz yasal değişiklikler – 18 Dakika

AYRI AYRI TIR’A YÜKLENDİLER

Küçük bir kent olan Hanau’ya getirilen Maybach’lar, Ankara’nın özel talebi üzerine her biri bir TIR’a yüklendi. Maybach’ların alınmasında Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosluğu’nun devreye girdiği ve araçlar gönderilene kadar tüm sürecin başkonsolosluk tarafından yönetildiği öğrenildi.

TANESI 5.5 TONDAN FAZLA

Araçların Türkiye fiyatının yaklaşık 80.Milyon TL olduğu belirtiliyor. Her bir aracın 5.5 tonun üzerinde olduğu ve bir TIR’a iki araç sığarken, Ankara’nın hepsini tek tek yüklettiği, arka arkaya dört TIR’ın bu şekilde Ankara’ya gönderildiği öğrenildi.

 

Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a jet yanıt! ‘Sayıştay raporu’ sorusuna böyle cevap verdi