Sayıştay tespit etti! Kayyum, vakıflara bedelsiz yer tahsis etmiş

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 3:53 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 2:42 pm

Özel Haber: Barış Önal

Sayıştay’ın belediyeler üzerindeki yaptığı incelemelerde kayyum yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin vakıf ve derneklere bedelsiz taşınmaz tahsis ettiği ortaya çıktı.

Sayıştay’ın belediyeler hakkında yaptığı incelemelerde kayyum yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde bir dizi yolsuzluk tespit edildi. Sayıştay raporlarına göre,  kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait çok sayıda taşınmazın vakıf ve derneklere ücretsiz bir şekilde tahsis etti.

TÜGVA VAKASI TEKRAR ETTİ

Kısa süre önce İBB’nin AKP döneminde TÜGVA’ya kiraladığı Büyükada İskelesi’ndeki taşınmazın 3. kişilere kiralandığı gibi bir olay kayyum yönetimindeki Diyarbakır Belediyesinde’de yaşandı.  Sayıştay raporlarına göre kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi ücretsiz olarak vakıf ve derneklere tahsis ettiği taşınmazların 177’si 3. şahıslara kiralandığı ortaya çıktı. Sayıştay 3. kişilere kiralanan bu taşınmazların usule uygun kullanılması konusunda ikazda bulundu.

TÜGVA’dan alındı İBB’ye devredildi! Polis desteği ile tahliyeye direndiler

Sayıştay raporlarında şu ifadeler yer aldı.

Yapılan incelemede, Belediyenin sahip olduğu bazı taşınmazların vakıf ve derneklere tahsis edildiği görülmüştür.

Belediye taşınmazları üzerinde yapılan incelemelerde, belediyenin sahip olduğu taşınmazlardan 177 adedinin ecrimisil alınarak kullandırıldığı görülmüştür. Yukarıda yer verilen mevzuat hükümleri ve yapılan açıklamalar uyarınca, Belediye taşınmazlarının mevzuata uygun olarak kullandırılması, mevzuata uygun olmayan kullanımlarda tahliye işlemlerinin yapılması ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre kiraya verilmesi gerekmektedir.