Sayın Bahçeli bir gün siz de Türk hekimlerine muhtaç olabilirsiniz, unutmayın

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 1:09 am - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 1:50 am

TTB’nin “Sağlık Bakanlığı koronavirüs verilerini doğru açıklamıyor.” söylemleri üzerine, MHP Genel Başkanı Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TTB’yi hedef göstermiş ve kapatılmasını gerektiğini belirtmişti. Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.” söylemlerine rağmen, milliyetçi kimliği ile bilinen Bahçeli’nin Türk hekimlerini hedef göstermesi tepki çekmişti. Bugün ise Sağlık Bakanı Koca tablo hakkında yaptığı ‘bilgilendirmelerle’ TTB’nin açıklamalarını doğrulamış oldu.

Türk Tabipleri Birliği 08.04.2020’de yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs kaynaklı ölümleri, ‘bulaşıcı olmayan’ doğal ölüm olarak gösterdiğini belirtmiş, sosyal medyada bu konu uzunca bir süre gündem olmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, iddiaların gerçek olmadığını belirtmişti.

TTB BAŞKANI ADIYAMAN: VAKALAR DOĞRU ŞEKİLDE KAYIL EDİLMİYOR

02.08.2020 tarihinde T24’ten Gökçer Tahincioğlu’na konuşan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, “Türkiye’de koronavirüs kaynaklı ölümlerin değerlendirilme sürecinin sorunlu olduğuna vurgu yapan TTB, bazı ölüm vakalarının koronavirüse işaret etmesine rağmen vakaların bu şekilde kayıt altına alınmadığını savundu. TTB açıklamasında, “Birliğimize bağlı hekimlerden yapılan bildirimler, bilgisayarlı tomografisi ve/veya klinik bulguları hastalığı desteklediği halde, PCR testi pozitif olmayan hastaların yaşamlarını yitirdiklerinde kayıtlara koronavirüs olarak geçmediği, bunun yerine ‘viral pnömoni’, ‘doğal ölüm’ veya ‘bulaşıcı hastalık’ olarak geçebildiği biçimindedir” ifadelerine yer verildi.

‘DİĞER ÜLKELERLE ÖRTÜŞMEMESİ DİKKATE ALINMALI’

Son günlerde Bakanlık tarafından açıklanan ölüm sayılarının “epidemiyolojik dağılımlara uyum göstermediğini” ve “doğrulanmış olgu sayıları ile ölüm sayıları arasında paralellik bulunmadığını” belirten Konsey, “Kuşkusuz ölüm sayılarının artış göstermemesi çok memnuniyet verici bir durumdur, ancak dünyanın diğer ülkelerinde gözlenen örüntü ile örtüşmemesi dikkate alınması gereken bir durumdur” demişti.

TTB’Yİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TTB’yi hedef göstermiş ve kapatılması gerektiğini belirtmişti.

TTB vakit kaybetmeden Bahçeli’ye cevap vermiş ve kullandıkları “##İyikiTTBvar” var etiketi Türkiye gündeminde birinci sırada yer almıştı.

CHP’Lİ EMİR: VAKA SAYISI, AÇIKLANAN HASTANIN 20 KATI

FOX Ana Haber’e konuşan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını belirtmiş ve bunu belgelerle ispat etmeye çalışmıştı. Emir, “Pandemi ile mücadelenin ilk şartı halkımızı doğru bilgilendirmektir. Sağlık Bakanlığının kendi bilgi sisteminden bize gelen verilere göre Covid pozitif vaka sayısı açıklanan hasta sayısının neredeyse 20 katı. Bakan Fahrettin Koca’yı açıklama yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

Şoke eden belgeyle Bakan Koca’ya seslendi: Gerçekleri söylemenin vakti geldi

 

KOCA TTB’Yİ DOĞRULADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında günlük yayımlanan koronavirüs tablosu hakkında ‘bilgilendirici’ bir açıklama yaptı. Koca, “Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Tespit ve izole edilemezlerse salgının büyümesine yol açarlar. Bu kişilerin testleri izole edildiklerinde ortalama bir hasta sonra negatif çıkmaktadır. Asemptomik Koronavirüs pozitifleri sürecin birinci dereceden sorunu görmek, mart ayında kalmış demektir. Basitçe bilmemiz gereken diğer şey, semptom gösteren kişilerin taşıyıcı olduğu gerçeğidir.  ” dedi. Koca, bu açıklamayla tabloda yer alan ‘Yeni Hasta’ bölümünde koronavirüs testi pozitif çıkan tüm yurttaşların bulunmadığını belirtmiş oldu.

Koca yaptığı bu açıklamayla uzun süredir verilen doğruları yansıtmadığını belirten TTB’yi ve gösterdiği belgelerle gündem olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’i doğrulamış oldu.

Bakan Koca altı ay sonra gerçeği açıkladı: Pozitif vaka sayısını açıklamıyoruz