Saygı Öztürk sordu: Başka rehine var mı?

Yayın tarihi: 21 Şubat 2021 Pazar 10:50 am - Güncelleme: 21 Şubat 2021 Pazar 10:50 am

Gara operasyonunu yankıları sürerken gazeteci Saygı Öztürk, açırılan başka asker, polis, kamu görevlisi ve yurttaş olup olmadığını sordu. Öztürk, “Bölücü örgütün kaçırdığı ve halen elinde tuttuğu kişiler var mı?” diye sordu.

Gazeteci Saygı Öztürk, Sözcü gazetesindeki köşesinde ‘En çok bu merak ediliyor: Başka rehine var mı?’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

16 kişinin hayatını kaybettiği operasyonun, zor koşullarda gerçekleştirilen genel bir alan temizliği ve teröristlere önemli kayıplar verdirilmesiyle onlar için ‘güvenli bir yer kalmadığını’ gösterdiğini ve bu açıdan başarılı bir operasyon olduğunu savundu.

Yazısında “Başka rehine var mı?” diye soran Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

“Kaçırılan askerlerimiz, polislerimiz, kamu görevlileri ve vatandaşlarımız için her zaman ‘operasyon’ yapılmadı. Operasyon yapılmadan, bazı derneklerin, siyasilerin, bölgedeki kanaat önderlerinin devreye girmesiyle de kurtarmalar yapıldı. Bölücü örgütün kaçırdığı ve halen elinde tuttuğu kişiler var mı? Daha önce çıkarılan söylentilerde sivil-resmi 24 kişi deniliyordu. Bu konuda yöneltilen 10’u aşkın önergede ‘Kaç kişi?’ sorusuna daha önce de hiç cevap verilmedi. Dileriz başka yoktur.”