Saygı Öztürk Menzil şeyhi ile yaptığı konuşmayı anlattı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 1:11 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 1:11 pm

Gazeteci Saygı Öztürk, Menzil tarikatının köyüne giderek ‘şeyh’ ile yaptığı konuşmayı anlattı. Öztürk, köye gelenlerin ‘burada çorba bitmez’ dediğini ilettiğini şeyhin de gülüp ‘bitirmez olur mu kardeşim ya’ dediğini aktardı.

TELE1’de Namık Koçak’ın sunduğu Forum isimli programa Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk konuk oldu. Programda Hiranur ‘Vakfı’  yöneticisinin altı yaşındaki kızını istismara sürüklenmesi konuşuldu. Öztürk, tarikatların ülkeyi sürüklediği karanlığı yıllar önce ziyaret ettiği Menzil tarikatının köyünde yaşadıkları üzerinden anlattı.

Öztürk, yıllar boyu TRT’de iftar programları hazırlayan Serdar isimli bir kişinin menzil tarikatı mensubu olduğunu belirterek, “Köyde insanlar gidiyor gönüllü çalışıyor. Bu kişi diyor ki: ‘Şeyhimiz bize dedi. Siz buraya geliyorsunuz ama aslında size ihtiyaç yok. Sizi sevap için çalıştırıyoruz. Çünkü yaptığımız bütün işleri bizim zaten meleklerimiz yapıyor’.

“ONLAR MELEK GÖRÜNÜMLÜ”

Gerçekten inanıyor musunuz Serdar bey dedim.  Nasıl melekler yapar dedim. Bana cevap olarak ‘onlar melek görünümlü’ dedi. Söyleyecek fazla bir şey kalmıyor. Memleketin hali.

“ÇORBA BİTMEZ OLUR MU KARDEŞİM YA”

Menzil’e gittiğimizde şunu öğrendim. Gideneler sabahları ve öğlenlere çorba verilir. Adamlar şuna inanıyor; “Burada çorba bitmez”. Bunu şeyh Saki’ye sordum. Güldü, ‘Saygı bey dedi çorba bitirmez olur mu kardeşim ya’ dedi.

Ama bizim (müritler) sofiler uçuruyorlar diyor. Şeyh uçmaz uçurur deyimi de hatırlandı. Dedim ki uyuşturucu kullananları hemen iyileştiriyormuşsunuz. ‘Ben kimim ki’ dedi.

“BAZILARI BIRAKIYOR UYUŞTURUCUYU BAZILARI DA ÇIKAR ÇIKMAZ DEVAM EDİYOR”

İnsanlarımız bunlara nasıl inanıyor anlamıyorum. Adam geliyor jiletle doğramış vücudunu. Ben korkuyorum diyor öncelikle. Hocam diyorum ne yapıyorsunuz?. ‘Ne yapabilirim. Yaşın daha genç. Çocuğun var içki uyuşturucu kötüdür uzak kalmak lazım. namaz kıl diyorum o anda bazen dediklerimizi dikkate alıp bırakıyor. Bazıları çıkar çıkmaz devam ediyor’

Hiranur Vakfı’ndan istismar savunması! “Aile içinde”

“TARİKATLAR VAKIF ADI ALTINDA FAALİYETTE”

Bu tarikatın bu bataklıkların kurulması lazım. Atatürk kapatmış yasayla.  Şu anda hepsi faaliyette nasıl? Vakıflar dernekler, kitapevleri kurmuşlar. falan tarikat diye resmen yoktur falanca vakıf vardır. Altı yaşındaki çocuğunu veren falan vakfın başkanı diyoruz ya. Tarikat diyemiyoruz vakıf diyoruz.

Tarikat denilince suç işlemiş olurlar. ne yazık ki birde dönemlerde bunlara karşı bu tür faaliyetlerde olanlara hoşgörü oluyor. Dini farklı biçim yorumlayan altı yaşındaki çocuğu bile evlendiren, yurtlardaki çocuklara çok çirkin ha…”