Savurganlıktan geri adım yok ama memura tasarruf eğitimi verilecek!

Yayın tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 7:13 am - Güncelleme: 11 Eylül 2024 Çarşamba 7:13 am

“İtibardan tasarruf olmaz” diyerek savurganlıktan vazgeçmeyen AKP hükümeti, tasarruf genelgesini uygulayabilmek için 4 milyonun üzerinde memura tasarruf tedbirleri eğitimi verecek.

Sözcü’de yer alan habere göre, Türkiye’de AKP hükümetinin 22 yılda yarattığı ekonomik kriz vatandaşların sırtına yüklendi. AKP, itibardan tasarruf olmaz diyerek ihalesiz alımlarla kiralanan milyon liralık araçlarla delinen tasarruf tedbirlerini uygulayabilmek için memurlara eğitim vermeyi gündemine aldı. Memurun servis başta olmak üzere mesai, giyim yardımı, nöbet ücretleri gibi birçok hakkını yayımladığı genelge ile tırpanlayan Cumhurbaşkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin olarak gerekli tedbirlerin alınması hükmünün daha etkin olarak uygulanması amacıyla Uzaktan Eğitim Kapısı (UEK) üzerinden memurlara tasarruf tedbirleri eğitim programı verecek.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘tasarruf’ genelgesi

4 MİLYON 100 MEMURA EĞİTİM VERİLECEK

Cumhurbaşkanlığı tarafından, kurum ve kuruluşlara gönderdiği yazıda bin 598 kurumdaki yaklaşık 4 milyon 100 bin çalışanın bu eğitimden faydalandırılmasını istedi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı İnsan Kaynağı Eğitim ve Geliştirme Dairesi Başkanı Savaş Ceylan imzası ile gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 527/E maddesinde ‘Kamu ve özel sektörde insan kaynağının eğitim ve gelişim planlarının hazırlanması, uygulanması ve eğitim performanslarının ölçülmesine yönelik çalışmaları desteklemek, çalışma sonuçlarını takip etmek’ görevi ofisimize tevdi edilmiştir. Bu kapsamda oluşturulan Uzaktan Eğitim Kapısı’ndan bin 598 kamu kurum ve kuruluşunda görevli 4.1 milyon çalışan faydalanmaktadır.

17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesinde kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlaması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin olarak gerekli tedbirlerin alınması hükmü bulunmaktadır. Genelge uyarınca Tasarruf Tedbirleri Eğitim Programı ilgili uzman kurumlar tarafından hazırlanmış ve UEK üzerinden kamu personelinin erişimine açılmıştır.

Bu kapsamda Ek 1’de kayıtlı eğitimlerin, Ek 2’de kayıtlı örnek doküman ve açıklamalara uygun olarak Bakanlığımız/Başkanlığımız tarafından hazırlanacak plan dahilinde merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı, ilgili, ilişkili ve koordineli kurumlar dahil tüm personele atanması, eğitim programının etkin bir şekilde duyurulması, yürütülmesi ve takibinden sorumlu bakanlığınız başkanlığında görevli yönetici düzeyinde personel belirlenerek Ek 3’te kayıtlı dosyanın hazırlanması, Tasarruf Tedbirleri Eğitim Programı Planının ve görevlendirilen personel bilgilerinin 7 Ağustos 2024 tarihine kadar e-posta adresine iletilmesine,

Personelin mezkür eğitimleri veya e-insan mobil uygulamasının UEK modülündeki Tasarruf Tedbirleri Eğitim Programı kategorisinden en geç 1 Kasım 2024 tarihine kadar tamamlanmasının sağlanması,

Bakanlığımız/Başkanlığınız merkez ve taşra birimleri ile bağlı, ilgili, ilişkili ve koordineli kurumlarla iletişime geçerek gerekli işlemlerin tesis edilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.”

Kaynak: TELE1