Savcının gözaltına aldırdığı doktora dava açıldı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2021 Cuma 2:56 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2021 Cuma 2:56 pm

Osmaniye’de tartıştığı doktoru gözaltına aldıran savcı için ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verilirken, doktor Kemal Gökhan Günel’e ‘kamu görevlisine hakaret’ davası açıldı.

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘randevusu olmadığı için’ muayene etmeyen doktor Kemal Gökhan Günel’i gözaltına aldıran Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül hakkında karar çıktı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Savcı Günel hakkında ‘basit yaralama ve basit tehdit’ suçlamasından ‘delil yetersizliği ve unsur yokluğu nedeniyle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına’ karar verdi.

Başsavcılık karardan bir gün sonra da doktor Kemal Gökhan Günel’e ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Hazırlanan iddianame Osmaniye 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, savcı Mehmet Bülbül’ün tedavi olmak amacıyla hastaneye gittiği, doktorun nöbetçi olmasına rağmen tedaviden kaçındığı ve müştekinin kamu görevlisi olduğunu bildirmesine rağmen sanığın ‘beyaz kod’ vererek hastane polisi ve güvenlik görevlilerini çağırdığı belirtildi.

“AŞAĞILAYICI VE KIRICI TAVIRLAR SERGİLEDİ”

Doktor Günel’in, hastane polisi ve tanıklar önünde, güvenlik görevlilerine hitaben, “Çıkarın şunu dışarı. Kim olursan ol, kime şikayet edersen et. Beni sürdürecekmiş terbiyesiz” dediği kaydedilen iddianamede, yine Günel’in ‘aşağılayıcı ve onur kırıcı tavırlar sergilediği’ öne sürüldü.

“CEZALANDIRILIP BAZI HAKLARINDAN YOKSUN BIRAKILSIN”

İddianamede, olayın hastanenin güvenlik kameralarına da yansıdığı aktarılarak, Günel’in ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan cezalandırılması ve bazı hakları kullanmaktan yoksun bırakılması istendi.

NE OLMUŞTU?

12 Nisan’da Osmaniye Devlet Hastanesi’ne ortopedi servisine muayene olmak için giden Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül, iddiaya göre ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel’e sırası ve randevusu olmadan muayene olmak istedi. Günel’in bunu reddetmesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma sonrası doktor Günel ifadeye çağrıldı. Meslektaşlarıyla birlikte ifade veren Günel daha sonra serbest bırakıldı.

Olayın medyaya yansımasının ardından Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne yazılı bir açıklama yaparak doktor Günel’in, savcı Bülbül’ün şikayeti üzerine ifadeye çağrıldığını söyledi. Savcı Bülbül ve doktor Günel daha sonra birbirlerinden şikayetçi oldu.

Kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldıran savcı hakkında karar