Savcılıktan Hilal Kaplan ve Nagehan Alçı paylaşımlarına takipsizlik kararı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 11:12 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 11:13 pm

Hilal Kaplan ve Nagehan Alçı’nın geçmişte FETÖ ve PKK’yı öven paylaşımları ve televizyon programlarındaki beyanları hakkında yapılan suç duyurusu üzerine savcılık takipsizlik kararı verildi.

Nuri Başkapan isimli bir vatandaş, Kaplan ve Alçı’nın geçmişte yaptıkları paylaşımlarda ve katıldıkları televizyon programlarında “Türkiye Cumhuriyeti devletini ve devletin askeri teşkilatını aşağılama” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ettikleri gerekçesiyle Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve Habertürk yazarı Nagehan Alçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen ay her iki isim hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Savcılık, Nagehan Alçı hakkında aynı gerekçelerle 2017 ve 2019 yıllarında da soruşturma yürütüldüğüne dikkat çekerek, mükerrer adli işlem yapılamayacağını kaydetti.

KAPLAN’A ZAMAN AŞIMI

Takipsizlik kararında, Hilal Kaplan hakkındaki suç duyurusuna konu paylaşımların 2010 ve 2011 yıllarına ait olduğu, atılı suçlara karşılık gelen ceza için öngörülen dava zamanaşımı süresinin TCK’ya göre 8 yıl olması nedeniyle bu eylemler yönünden kovuşturma yapılmasına olanak bulunmadığı ifade edildi.

İşte o karar: