Savcılık Ankapark soruşturması için Melih Gökçek’in yöneticileri hakkında bilgi istedi

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2021 Perşembe 4:10 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2021 Perşembe 4:10 pm

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Melih Gökçek döneminde yapılan Ankapark’ın alım ihalesi için yürüttüğü soruşturmada, belediyeden Gökçek dönemi yöneticileri hakkında bilgi istedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 801 milyon dolara mâl olduğunu açıkladığı Ankapark için savcılık harekete geçti. Duvar’da yer alan habere göre, Ankapark’ın mal alımı ihaleleri hakkındaki soruşturma nedeniyle savcılık, belediyeden bilgi talebinde bulundu.

801 milyon dolar verilerek yapılan ve kısa sürede kapanan Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma için ilk adım geldi. 50 bin TL teminatla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri için tedbir kararı alınan parka yapılan mal alım ihaleleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Gökçek döneminin yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gökçek dönemi hakkında ‘suç işlemek için teşekkül kurmak’ suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen ‘yolsuzluk’ dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi.

YAVAŞ: HATA YAPMIŞIM, 801 MİLYON DOLAR GÖMÜLMÜŞ

Habertürk, yayınına katılan Yavaş, Ankapark’la ilgili şunları söylemişti:

“AnkaPark’ın maliyeti 750 milyon dolar demiştim hata yapmışım 801 milyon dolar oraya gömülmüş. Melih Gökçek daha önce sürekli değişik fiyatlar vermiş. Bu para Ankaralıların parası. Çin’deki bütün fabrikalar devletin. Parasını yatırınca her belgeyi veriyorlar. O tarihte alınan oyuncakların dinozorların fiyatını öğrenebilirsiniz. Bunların detaylı olarak Ankara halkının öğrenmesi için ne alınmış bunların hepsini Ankara’nın sanal israf müzesinde görecekler. Bitkiler kaç parayken kaç paraya alınmış. Aletler kaç parayken kaç paraya alınmış. Ankara’nın 100. yılı için anıt yapmayı planlıyoruz. Dediler ki siz heykel belediyesisiniz. Ertesi gün mecliste açıkladım. Bunlar bir buçuk katrilyon heykel için harcamışlar. Bütün bunlar sanal israf müzesinde sergilenecek. Bunları ben neden yapıyorum. Bunları ben de yapmamak için. Hayvanat Bahçesi ve rekreasyon alanı yapınca 1 milyon 900 metrekarelik bir alan ortaya çıkacak. Anka Park’ı kendi paramız gibi sahip çıkacağız. 15 Eylülde hakim karar verecek. Günlük zarar 1 milyon lira. Dilekçe verdik ters teminat ile bize verin dedik. İşletme sahibi istiyorsa işletsin biz engel olmuyoruz.”

‘Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?’ sorusuna Mansur Yavaş’tan flaş cevap