Savcılığın gizli belgeleri AKP’den çıktı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2019 Pazartesi 3:33 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2019 Pazartesi 3:36 pm

Seçimlerin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası hala verilmedi. Sayım işlemlerinin sürekli durduğu İstanbul’da seçimlerin iptali için AKP’nin yaptığı hazırlıklara savcılığın da gizli belgeleri vererek destek sunduğu ileri sürüldü.

AKP’nin Büyükçekmece seçiminin iptali istemiyle Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği dosyanın ekleri, hazırlık aşamasında olan ve gizli kalması gereken bilgi ve belgelerin, AKP İstanbul İl Başkanlığı’na verildiğini ortaya koydu. Savcılık

Sözcü‘den Asuman Aranca‘nın haberine göre, Büyükçekmece seçiminin iptalinin talep edildiği, İl Başkanı Bayram Şenocak imzalı başvurunun ekleri arsında, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın 2019/2708 sayılı soruşturma dosyası ile Büyükçekmece Kaymakamlığı’nın idari soruşturma dosyası, seçmen listesinde olup cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin listesi de var. İfade veren şüpheliler ile tanıkların ifadesi de AKP’nin başvuru dosyasına konuldu.

CHP’den sayım açıklaması: AKP ve MHP akılalmaz yollara başvuruyor

Dilekçede, yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlerin ‘organize’ olduğu öne sürüldü. Büyükçekmece’de toplam 21 bin sahte ve usulsüz seçmen kaydı yapıldığı, CHP lehine, büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde 8 bin 926, ilçe belediye başkanlığı seçiminde 4 bin 182, ilçe belediye meclisi seçiminde 3 bin 170 oy farkı olduğu kaydedildi. Dilekçede, soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Özgür Samanlı’nın Nisan 2017’den itibaren usulsüz işlemler yapmaya başladığı öne sürüldü. Ancak 24 Haziran 2018’deki seçimlere kadar geçen 14 aylık süredeki değişikliklerin, Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyip etkilemediğine değinilmedi.

Savcılık