Savcı Sayan’dan ‘Esenyurt saldırganları akrabası’ iddiasına açıklama

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 3:15 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 6:53 pm

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Esenyurt’taki tekel bayi saldırganları için “Saldırganlar, Savcı Sayan’ın kuzeni oluyor. Bunu söyleyen de saldırganların kendi yeğenidir” iddiasında bulundu. TELE1’e konuşan Sayan iddiayı reddederek “Dava açacağım” dedi.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde tekel bayisine yapılan ve iki gencin yaşamını yitirdiği silahlı baskının yankıları sürüyor.

Murat Özer, Azat Ö., Tarık Ö., Servet Ö. isimli dört silahlı saldırgan tarafından gerçekleştirilen saldırıda 21 yaşındaki Batuhan Bayındır ve 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen yaşamını yitirmişti.

Saldırıya ilişkin üç kişi gözaltına alınırken, diğer iki kişi ise aranıyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Twitter hesabından bir videoyla tüm şüphelilerin yakalandığını duyurdu.

Bu arada Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada saldırganlarla ilgili “Saldırganlar, Savcı Sayan’ın kuzeni oluyor. Bunu söyleyen de saldırganların kendi yeğenidir” iddiasında bulundu.

‘AYNI İLÇEDENİZ AMA AKRABA DEĞİLİZ’

tele1.com.tr’den Bişar Arslan’a konuşan Sayan bu iddiayı reddederek “Yalan söylüyorlar asla öyle bir şey yok. Aynı şehirden aynı ilçedeniz ama kuzenlik, akrabalık falan yok. Ben dava açacağım” ifadesini kullandı.

Büyük infial yaratan Esenyurt’taki saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı geldi

Tekel bayisi cinayetinde oğlunu kaybeden baba isyan etti: Oğlumu öldürmeye sebep mi?

Saray’ın Başdanışmanı Esenyurt’taki tekel bayi cinayeti için idam istedi

Korkunç görüntüler Esenyurt’tan! Tekel bayisine giren saldırganlar 2 kişiyi katletti