Savaştaki Ukrayna’da enflasyonun yüzde 20’yi aşması bekleniyor

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 8:34 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 2:01 am

AKP iktidarının ekonomi politikaları sebebiyle ülkedeki enflasyon TÜİK’e göre yüzde 61,14’e ulaşırken ENAG’a göre ise yüzde 142,63 oldu. Bir ayı geçkin süredir savaşta olan Ukrayna’da ise enflasyonun yüzde 20’nin üstüne çıkması beklendiği açıklandı.

Blomberg HT’nin haberine göre; Ukrayna Merkez Bankası’na göre ülkede yaşanan savaştan dolayı üretim ve tedarik zincirindeki bozulmalar nedeniyle enflasyonun 2015’ten bu yana en yüksek seviyesine çıkarak 2022’de yüzde 20’yi aşabileceği belirtildi.

Banka ayrıca savaş nedeniyle işsizliğin artacağını ve milyonlarca insanın ülkeden kaçması sonrası azalan tüketimle ülke ekonomisinin üçte bir oranında küçüleceğini beklediklerini de ekledi.

Yine de Nisan ayında ülkedeki ekonomik aktivitenin toparlanmaya başladığı ve Mart ayında yüzde 30 olan ülkede operasyonlarını tamamen kesen şirketlerin oranının Nisan ayından yüzde 23’e gerilediği kaydedildi.

Merkez Bankası ekonominin normal işleyişine dönmesi sonrası hedeflenen enflasyona döneceğini ve bütçenin finanse edilmesine son verileceğini de yineledi.

 

 

Gaziantepli vatandaş bir liralık ekmek kuponuna isyan etti! ‘Alayı kandırmaca’