Savaşta 43. gün! İsrail, Şifa Hastanesi’ni boşaltıyor: Bir saatte gidin

Yayın tarihi: 18 Kasım 2023 Cumartesi 11:09 am - Güncelleme: 18 Kasım 2023 Cumartesi 4:28 pm

İsrail-Hamas savaşı 43. gününde. Şu ana kadar 12 bini aşkın Filistinli, bin 200 İsrailli öldü. İsrail baskın düzenlediği Şifa Hastanesi’ni boşaltıyor. Yaşlılar için kullanılan Vefa Hastanesi de bombalandı.

7 Ekim’de Hamas’ın düzenlediği ‘Aksa Tufanı’ operasyonu başlayan İsrail-Hamas savaşı 43. gününde. Savaşta şu ana 12 bini aşkın Filistinli, bin 200 İsrailli hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusu Gazze’nin güneyindeki Vefa Hastanesi’ni bombaladı. Saldırıda hastane müdürü Mithat Muhaysin hayatını kaybetti, bazı doktor ve hastalar yaralandı. Görgü tanıklarına göre, hastanede yaklaşık 80 yaşlı tedavi görüyordu.

AA’ya Gazze’deki Sağlık Bakanlığı kaynakları, İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi idaresinden, hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesi’nin boşaltılmasını istediğini kaydetti.

İsrail’den Hamas’a: Ancak o zaman ateşkesi kabul ederiz

İŞTE SAVAŞTAN GELİŞMELER…

11:00 | İSRAİL ORDUSU, ŞİFA HASTANESİ BOŞALTMAYA BAŞLADI

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı kaynakları, İsrail ordusunun, hastane idaresinden, hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesinin boşaltılmasını istediğini kaydetti.

Çatışmalardan kaçıp hastaneye sığınanların ve hastaların çoğunun hastane dışına sürüldüğü ifade edildi. Gazze Sağlık Bakanlığı, hastanede yaklaşık 450 kadar hastanın kaldığını ifade etti. İsrail ordusu hastanenin boşaltılması için bir saatlik süre tanıdığını açıkladı.

Öte yandan İsrail ordusunu Şifa Hastanesine yönelik kuşatmasının devam ettiği ve hastane içinde arama ve kazı çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

İsrail ordusu, Gazze’de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ne 15 Kasım’da baskın düzenlemişti. İsrail’in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu. Hamas, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskında “katliam” yapmasına karşı uyarıda bulunarak, sağlık personeli, yaralılar ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail’i, ABD’yi ve uluslararası toplumu sorumlu tutmuştu.

10:50 | İSRAİL ORDUSU VEFA HASTANESİ’Nİ BOMBALADI

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail işgal güçleri Gazze’nin güneyindeki Zehra bölgesinde bulunan Vefa Hastanesi’ni bombaladı.

Saldırıda hastane müdürü Mithat Muhaysin hayatını kaybetti, bazı doktor ve hastalar yaralandı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hastanede yaklaşık 80 yaşlı tedavi görüyordu.

Gazze Şeridi’nde 1980 yılında kurulan Vefa Yaşlı Bakım Merkezi, yaşlıların barınması ve bakımı konusunda lider ve tek hastane olarak kabul ediliyor.