‘Savaşa hayır fakat şartlar bunu gerektiriyorsa, askerin yanındayım’

Yayın tarihi: 8 Ekim 2019 Salı 7:21 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı 7:23 pm

Gözler TSK’ya ve Fırat’ın doğusuna yapılması planlanan operasyona çevrilmişken, sosyal medyada hesabı bulunan ünlü isimler de gündeme dair paylaşımlarda bulunuyor.

Sınır ötesi operasyon haberlerinin çıkmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı bir son dakika açıklamasında bulunarak yaşanan durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi.

Yapılması planlanan operasyonla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı: “TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve “Ölürsem şehit kalırsam gazi” anlayışıyla mücadeleye hazırdır”

SOSYAL MEDYADA YANKI BULDU

Yapılan bu açıklamalar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Ünlü isimler de konuyla ilgili olarak çok sayıda paylaşımda bulundu.

Bunlardan biri de siyasi paylaşımlarıyla gündemi yakından takip ettiğini gösteren şarkıcı Gökhan Özoğuz oldu. Özoğuz twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

DEVRAN DÖNMEYE DEVAM EDECEK

Şimdi herkes bir Savaş ile alakalı yorum yapacak. Birileri buna senin yazdığın “ne şiş yansın ne kebap “diyecek. Oysaki olması gereken yine günün sonunda olması gerektiği gibi olacak! DEVRAN DÖNMEYE DEVAM EDECEK ve Biz yine hep iyi ve güzel olanı istemeye devam edeceğiz

Hepimiz kendimize göre bu süre gelen ve sonu savaşa varan süreci yorumluyoruz! Fakat Konunun gerçekten ne olduğunu ve Neden olduğunu bilmiyoruz. Çıkan haberlerden yorumluyoruz. Sonuç olarak Askerimiz gidiyor!

Hepimiz birer stratejisten olmuşuz. Kimse ölmesin! Vatan zarar görmesin! Askerimiz gidiyor veya gitmiyor, kararı biz vermiyoruz! Keşke verebilseydik ve hiçbir taraftan kimse zarar görmese ve #savaşahayır olsaydı.  Fakat verilen karar bu ve şartlar bunu gerektiriyorsa. Öyle veya böyle Asker gidiyorsa. Ben her zaman karşılıksız giden Askerin yanındayım!