Savaş menüleri de vurdu

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 10:04 am - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 10:04 am

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş restoran menülerini de vurdu. Kommersant gazetesine konuşan bir restoran işletmecisi işletmecileri zor günlerin beklediğini söyledi.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 7’nci gününde devam ediyor. Savaşın tüm dünyada etkili olan ekonomik krizi daha da tetikleyeceği konuşuluyorken Rusya’da bulunan pek çok restoran işletmecisi de savaşın etkilerinden nasibini aldı. Kommersant gazetesine konuşan bir restoran işletmecisi, normal restoranlarda bile ithal girdi payının yüzde 40’a yakın olduğunu ve işletmecileri zor günlerin beklediğini söyledi.

MENÜLERİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDILAR

Myaso & Rıba zincirinin sahibi Sergey Mironov, Karadeniz üzerinden getirdikleri ürünlerin tedarikinde daha şimdiden aksamalar yaşamaya başladıklarını aktardı. Mironov, Avrupa menşeili ürünlerde sorun yaşadıklarını ve alternatif arayışında olduklarını söyledi.

Rusya’nın en ünlü ve başarılı restoranlarından White Rabbit’in sahibi Boris Zarkov da menülerini değiştirmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Zarkov, Japon ton balığı yerine başka ürün koyduklarını bilgisini verdi. Türkrus sitesinin aktardığına göre, Tigrus’un ortağı Henrik Vinter en çok sorun yaşamayı bekledikleri ürünler arasında zeytin yağı, roka, ton balığı ve ahtapotu sayıyor.

Menülerdeki değişimin yanı sıra dolar ve euro kuru nedeniyle fiyatların artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Rusya – Ukrayna savaşı turizmi vurdu!