Satırla saldırmıştı… Tutuksuz yargılanmasını istedi

Yayın tarihi: 10 Ekim 2021 Pazar 3:24 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 9:49 am

Hatay’da satırlı saldırıdan kaçan ve tavla oynayanlardan yardım isteyen Elif D. isimli kadın, saldırgan Oğuzhan K.’dan şikayetçi olmadı. Elif D.’ye yardım edilmemesine Kadir Şeker’in babasından da tepki geldi.

Hatay’da tavla oynayan 5 kişinin gözü önünde, kız arkadaşı Elif D.’yi (17) satırla darbettiği suçlamasıyla gözaltına alınan Oğuzhan K. (24) adliyeye sevk edildi. Erkek arkadaşından şikayetçi olmayan Elif D.’yi, sevk sırasında Oğuzhan K.’ye sarılmak isterken polis engelledi. Oğuzhan K.’nin tutuksuz yargılanması için hakimle görüşmek istediğini söyleyen Elif D., adliyeye alınmayınca kendini yerden yere attı.

Olay, 8 Ekim günü saat 16.00 sıralarında, Antakya ilçesinde meydana geldi. Kendisini satırla kovalayan erkek arkadaşı Oğuzhan K.’den kaçan Elif D., bir dükkanın önünde tavla oynayan 5 kişinin yanına sığınıp yardım istedi. Bu sırada sesleri duymalarına rağmen yerinden kalkmayan, oyuna devam eden kişiler, satırlı saldırgan karşısında oturmaya devam etti. Oğuzhan K., 5 kişinin gözü önünde genç kıza defalarca vurdu. Bu anlar, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilip, sosyal medyadan paylaşıldı.

Yardım çağrısına kulak asmadılar, satırlı saldırıyı tavla masasında izlediler!

Hatay Valiliği, tepki çeken görüntülerle ilgili açıklamada bulundu. Oğuzhan K.’nin yakalandığı, yaralı Elif D.’nin de hayati tehlikesinin olmadığı belirtilen açıklamada, “Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan kadına şiddet olayı ile ilgili, Valiliğimizce yapılan araştırmalar neticesinde olayın 08.10.2021 saat 16.00 sıralarında Antakya ilçemizde gerçekleştiği, şüphelinin emniyet birimlerimizin çalışmaları sonucunda yakalandığı, şiddete maruz kalan vatandaşımızın hayati tehlikesi olmadığı anlaşılmıştır. Kadına yapılan her türlü şiddetin karşısında olmakla beraber, kadına verilen değerin, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereği olarak bilir, kadına yönelik şiddet tedbirlerini sıfır tolerans ilkesiyle hayata etkin şekilde geçirmek için tüm birimlerimizce çalışmaya devam ediyoruz” denildi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Bölgede ‘Kurbat’ olarak bilinen aşiretin mensubu olduğu belirtilen Elif D. ile Oğuzhan K.’nin, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle sokak ortasında kavga ettiği öğrenildi. Elif D., güvenlik kamerasına yansıyan olaydan sonra gözaltına alınan Oğuzhan K.’den şikayetçi olmadı.

ADLİYEDE HAKİMLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Oğuzhan K., bugün adliyeye sevk edildi. Satırlı saldırıya uğrayan Elif D. de adliyeye gelerek erkek arkadaşını yalnız bırakmadı. Polis aracından indirilip adliyeye götürülen Oğuzhan K.’ye sarılmak isteyen Elif D.’yi polis engelledi. Daha sonra adliyeye girmek isteyince de engellenen Elif D., kendini yere attı. Elif D., kendisini engelleyen polis memurlarına, “Kurban olayım lütfen. Hakimle görüşmem lazım. Tutuksuz yargılansın” dedi. Oğuzhan K.’nin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

“KORKULARINI ANLIYORUM”

Öte yandan olayın ardından sosyal medyada Kadir Şeker’in başına gelenler hatırlatıldı ve o grubun bundan dolayı müdahale etmemiş olacağı yorumları yapıldı. Zira Kadir Şeker darp edilen bir kadını kurtarmak isterken kendisi de darp edilmişti. Çıkan arbedede kadını darp eden şahıs Kadir Şeker’in bıçak saplaması sonucu ölmüş ve Kadir Şeker de ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ceza almıştı.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre; Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker, şunları söyledi: “O görüntüleri izledim. Sosyal medyada konuşulanları da takip ettim. Köşe yazılarını da okudum. Muhakkak her olayın kendine has şartları var. Hiçbir olay birbirinin aynısı değil. Ancak çaresiz bir insana veya sizden yardım isteyen bir insana herhangi bir şekilde yardım eli uzatmamasının bir mazereti olamaz. Kadın orada adamların arkasına sığınmış. Yardım dilenmiş. Ne olursa olsun yardım edilmesi gerekirdi. İnsan en azından polise Haber verir veya kıza sığınabileceği kapalı bir alan gösterir. Ama böyle olacağı da belliydi. Yani Kadir’e reva görülenlerin yaşadığı olay benzer durumlarla karşılaşanları etkileyeceği. Evet, Kadir’in başına böyle bir şey geldi ama kimse bundan endişe ederek yardıma muhtaç insanlara yardım etmekten çekinmemeli. Ama insanların korku ve çekincelerini de anlıyorum. O zamandan itibaren gördük ki ne zaman kadına yönelik bir şiddet olsa ve çevreden buna duyarsızlık gösterilse Kadir’in adı gündeme geliyor. Çünkü kamu vicdanı Kadir’in başına gelenlere üzüldüğü gibi ondan sonra kendisine reva görülen hukuki sürece de razı olmadı.”

“İYİ BİR HABER BEKLİYORUZ”

Bir hafta önce Kadir ile görüştüğünü de belirten Cengiz Şeker, “Yargıtay’dan iyi bir haber bekliyoruz. Mahkemenin kendisini ve olayın o andaki şartlarını anlayarak bir empati yapmasını bekliyoruz. Biz Kadir’in ‘meşru müdafaa’ sınırları içinde kaldığına inanıyoruz. Dosyadaki bütün somut deliller ve ifadeler de bunu gösteriyor.”