Satılan telefon sayısı dokuz yıldır olmadığı kadar düştü

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:30 am - Güncelleme: 19 Haziran 2022 Pazar 9:33 pm

Teknoloji dünyasında ciddi bir durgunluk yaşanıyor. Avrupa’da akıllı telefon satışlarında yüzde 12’lik düşüş yaşandı.

Koronavirüs salgınına bağlı tedarik sorunlarıyla başlayan bu durgunluk, Rusya-Ukrayna savaşı ve Amerika’da ayak sesleri duyulan ekonomik kriz sebebiyle daha da ciddi bir hal almış durumda. Öte yandan yukarıda saydığımız bu sebepler, sadece teknoloji dünyasında değil, genel olarak tüm dünyada ekonomik kaygıları beraberinde getirmiş durumda. Haliyle bu durum insanların teknolojik cihazlara yaptığı harcamaları da kısıtlamalarına sebep oluyor. Kullanıcıların bu alana daha az harcama yapmasıyla, hala devam eden tedarik sıkıntıları birleşince, satışlarda ciddi bir düşüş ortaya çıktı.

telefon satışları

Özellikle akıllı telefon pazarında kendisini iyide iyiye hissettirmeye başlayan bu düşüş, Avrupa’da da baş gösterdi. Avrupa’daki akıllı telefon satışları 2022’nin ilk çeyreğinde yüzde 12’lik bir düşüş yaşayarak 49 milyona geriledi.

 

2022’nin ilk çeyreğinde yaşanan bu düşüşle birlikte Avrupa’daki akıllı telefon satışları dokuz yıldır olmadığı kadar düşük bir seviyeye çekildi. En son 2013 yılında satılan toplam telefon sayısı 50 milyonun altında kalmıştı.

Avrupa akıllı telefon pazarındaki düşüşü gözler önüne seren analiz firması Counterpoint Research, bu durumun yakın zamanda tersine döneceğini düşünmüyor. Bu düşüşe sebep olan sorunların birçoğunun hala devam ediyor olması, 2022’nin ikinci çeyreğinde de akıllı telefon satışlarında beklentilerin karşılanmayacağını düşündürüyor.

POCO F4 GT akıllı telefon incelemesi