Saruhan Oluç: İktidar, kurduğu tuzağa yakalandı

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 3:30 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 3:44 pm

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüzde 50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” sözlerine ilişkin konuştu. Oluç, “İktidar, kurduğu tuzağa yakalandı” dedi.

HDP’li Saruhan Oluç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oluç, AKP içinde tartışılan cumhurbaşkanlığı seçilme barajına değindi. Oluç, ’50+1 sorundur’ diyorsanız kaybedişinizin itirafını yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Saruhan Oluç, Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Zayed el Nahyan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği ziyarete ilişkin AKP’lilerin “15 Temmuz sorumluları” sözlerini hatırlattı. Oluç şöyle konuştu:

“Dolar 10 liranın üstünde. Perşembe Merkez Bankası toplanacak. Merkez Bankası Başkanı, görevini, AKP Genel Başkanı direktiflerini yerine getirme doğrultusunda sürdürüyor. TL’yi de pul haline getirmek kaçınılmaz olarak duruyor. AKP Genel Başkanı, BAE veliaht prensiyle görüşecekmiş. Ne görüşecekmiş? ‘Bize biraz sıcak para verin’ mi diyeceksiniz? Yoksa 15 Temmuz hesabını mı soracaksınız? Ne oldu birden, 15 Temmuz sorumlusuyla görüşüyorsunuz?

“İKTİDAR, KURDUĞU TUZAĞA YAKALANDI”

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmede “Büyük bir yanlışımız oldu” demiş. Kaç zamandır bunu düşündüğünüzü biliyoruz. 50+1 sorundur diyorsanız kaybedişinizin itirafını yapıyorsunuzdur. İktidar kurduğu tuzağa yakalandı. Şimdi nasıl iktidarı ve koltukları kurtarabiliriz bunun arayışı içindeler. Seçim sistemiyle oynamak iktidarı kurtaramaz. Türkiye’nin yakın tarihinde buna benzer çok örnek var. Maç oynanırken kural değiştirmeye kalkışıyorsunuz. Göreceksiniz sokağın matematiği sizinkinden çok daha iyi, doğru ve farklıdır.”

AKP’de ’50+1 rahatsızlığı’ büyüyor: ‘Suni ittifakların önünü açıyor’