Sarraf’ın muammalarla dolu jetinin adı değişti

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 10:32 am - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 10:32 am

Kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanan, kurduğu çiftlikle gündeme gelen Rıza Sarraf’ın muammalarla dolu jeti, isim değiştirdi. Sarraf’ın sanatçı Ebru Gündeş için aldığı ve iki kez el koyulan jetin yeni işletmecisi Genel Havacılık A.Ş.

Rıza Sarraf’ın 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ve “insan kaçırma” skandalıyla gündeme gelen TC-RZA kuyruk numaralı jeti ‘uçuran’ şirket değişti. Son olarak MGN hangarında bulunan Bombardier Challenger 300 tipi jet, İstanbul aktarmalı olarak Beyrut’a götürülmüştü. TC-RZA kuyruk numaralı jet, MNG Havacılık’ın işletmesindeydi. BirGün’den Bahadır Özgür’ün haberine göre, son olarak 30 Aralık 2019 tarihinde Beyrut’tan İstanbul’a inen jet bu isimle bir daha kullanılmadı.

Yeniden uçuş yapmaya başlayan jetin yeni işletmecisi yönetiminde Ömer ve Ali Sülyak’ın bulunduğu Genel Havacılık A.Ş. oldu. Jetin kuyruk numarası ise “TC-EAR” olarak değişti.

sarraf-in-jetini-kim-ucuruyor-952251-1.

Şirketin kurucusu Nedim Sülyak’ın adı ilk kez 1981’de Libya’ya gizlice askeri malzeme satışı için FBI tarafından yürütülen soruşturmada duydu. Şirket ve yönetim ceza almadı.

Rıza Sarraf davasında sır perdesi aralanıyor