Saros Körfezi’ndeki talanı hukuk durduramıyor!

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 4:48 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 7:16 pm

Sazlıdere Köyü sahiline BOTAŞ tarafından yapılması planlanan doğalgaz limanı ile açılan ‘Çed ve İmar Planı’ iptal davalarında keşif ve bilirkişi incelemelerinin rapor ve kararı beklenmeden tarlalara dozerle girip çalışma başlattı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere Köyü sınırları içinde SAROS Körfezinde FSRU Gemi İskelesi yapılması için kazı çalışmalarına başlandı.

Saros’a liman yapılmaması için 40 neden! Avukatlar dava açıyor!

Kazı yapılan arazinin sahibi Mehmet Zeybek, kendisine hiçbir tebligat yapılmadığını belirterek Keşan Kaymakamlığı aracılığıyla Jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Birgün’den Dilara Şimşek’in haberine göre, inşaat çalışmalarının hukuka aykırı olarak gerçekleştiğini kaydeden Mehmet Zeybek, şunları söyledi: “Tarlamdayım ve yine çalışmalar son sürat devam ediyor. Konteyner kurmuşlar. Tebligat yapılmadı. Burada yaptıkları çalışmalar resmi değil. Konuşacak bir muhatap bulamadım. Önceki ÇED olumlu kararları için mahkemelerden iptal kararı çıkıyor ama bu kararlar şirketi engellemiyor. Mahkeme ‘yapamazsınız’ diyor ama yine bir yolunu bulup yapıyorlar. Sürecin takipçisi olacağım.”

Öte yandan FSRU Limanı ve Kara boru hattı ÇED raporuna ilişkin iptaline ilişkin açılan davada bilirkişi keşfi 9 Kasım’da gerçekleşti. Mahkemenin kararını keşif tarihinden itibaren 60 gün içinde vermesi bekleniyor.