Saros Körfezi’ndeki katliama komik savunma: BOTAŞ levreği

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 4:55 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 6:09 pm

Saros Körfezi’nde hukuksuz bir şekilde devam eden BOTAŞ FSRU Doğalgaz Limanı için Edirne’de görülen 2. ÇED iptal davasına BOTAŞ avukatlarının ‘BOTAŞ levreği’ savunması damga vurdu.

Saros Körfezi’nde hukuksuz bir şekilde devam eden BOTAŞ FSRU Doğalgaz Limanı için Saros Gönüllüleri tarafından yürütülen hukuk mücadelesi dün Edirne’de görülen 2. ÇED iptal davası ile devam etti. Duruşmaya BOTAŞ avukatlarının ‘BOTAŞ Levreği’ savunması damga vurdu.

BOTAŞ FSRU 2. ÇED iptal davası duruşması sırasında, Botaş Avukatı Saros’a yapılan projenin “sanayi değil bir turizm projesi olduğunu, bölge turizmine çok katkı sağlayacaklarını, inşaat sırasında direkleri çakarken çıkan zift görünümlü suyun yağlı, kirli , dip çamurlu olduğunu ama aynı zamanda organik zararsız olduğunu” savundu.

“BOTAŞ LEVREĞİ BALIKÇILARDA SORULAN BİR MARKA”

Avukatlar, “BOTAŞ’ın denizlere yapılan tesislerinde söylendiği gibi balıkçılığa zarar verilmediğini hatta inşası yapılan tesislere balıkçılar tarafından yaklaşılamadığından çakılan direklerin arasında zamanla balıkların yuvalandıkları alanlarda BOTAŞ levreği diye bir levrek türünün olduğunu ve bu türün balıkçılarda sorulan marka olduğunu” söyledi.

Bu sözler ilk kez duyulan bu tür adıyla duruşma salonunda şaşkınlığa yol açtı. Saros Gönüllüleri’nin üç yıldır yürütmüş olduğu hukuk mücadelesi dördüncü yılına girerken; SAROS FSRU ÇED olumlu kararını iptal eden iki mahkeme kararını ve aleyhe bilirkişi raporlarını Bakanlık ve BOTAŞ tanımamaya devam ediyor.

Yaklaşık 30 gün sonra açıklanacak olan Edirne İdare Mahkemesi’nin kararını Saros körfezinde yaşayan herkes büyük bir umut ile bekliyor.

Dünyanın en temiz denizlerinden Saros Körfezi’ne zift akıtıyorlar