Şarkıcı Shakira’ya İspanya’da yeni dava

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 2:07 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 2:07 am

Vergi kaçırmakla suçlanan şarkı Shakira‘ya İspanya’da yeni bir dava açıldı.

İspanya’da bir dönem yaşayan Kolombiyalı şarkıcı “Shakira” lakaplı Isabel Mebarak Ripoll hakkında vergi kaçırma iddiasıyla yeni bir dava dosyası açıldı.

Anadolu Ajansı’nın İspanyol basınından aktardığı haberlere göre, Barselona’daki Esplugues de Llobregat yerel mahkemesi, 2018’de gelir ve mal varlığı vergilerinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla Shakira hakkında dava dosyası açıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Shakira, kendisine henüz resmi yollardan iletilmiş bir tebligat olmadığını belirtti.

Shakira, aynı mahkemede açılan diğer bir davada, İspanya’da 2012-2014’te 6 farklı suçla, 14,5 milyon Euro vergi kaçırmakla itham ediliyor.

Savcılık tarafından hakkında toplam 8 yıl 2 ay hapis ve 23,8 milyon Euro para cezası talep edilen Shakira’nın yıl sonunda hakim karşısına çıkması öngörülüyor. Shakira, söz konusu suçlamayla ilgili bu zamana kadar hep “masum olduğunu” savundu.

Bir dönem Barcelona’da forma giyen eski futbolcu Gerard Pique ile birlikteliği sırasında ikametini Barselona’ya alan Shakira, 183 günden fazla İspanya’da yaşadığı için bu ülke yasalarına göre vergi mükellefi olmuştu.

Savcılığa göre, Shakira, İspanya’da vergi ödemekten kaçınmak için gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesi’nden gizleyerek, İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg merkezli bir şirket ağına aktardı.

Shakira hakkında vergi kaçakçılığı soruşturması