Şarkıcı Ayda Sadık: Müzik, insanları birleştiriyor duygudaşlık sağlıyor

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 4:27 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2021 Perşembe 4:28 pm

Şarkıcı Ayda Sadık: Müzik, insanları birleştiren en güzel sanattır. Duygudaşlık sağlıyor şarkılar. Bu nedenle mutlu olduğumuzda da üzüldüğümüzde de şarkıların büyüsüne bırakıyoruz kendimizi ,en özel sağaltım aracı

Kendimizi şarkılarla yeniliyoruz. Hayatı çok daha çekilebilir hale getiriyor şarkılar. Müzik, gerçekten de ruhun gıdası. Şarkı dinlemeye, kendimizi bu şarkılarda bulmaya ihtiyacımız var.”ifadeleriyle müziğin kendi hayatındaki yerinden bahsetti.Sözlerine devam eden Ayda Sadık: “Ben de şarkılarda kendi tarzımı oluşturmaya çalışıyorum. Sevinçlerimi, üzüntülerimi bu şarkılarla yansıtıyorum. Şarkılarımda, dinleyicilerimle aramda bir bağ oluşturuyorum. Onlar beni anlıyor, ben de onları anlıyorum. Bu nedenle müzik alanında profesyonel çalışmalar yaptığım için çok mutluyum.” ifadelerinde bulundu.

Evrenselin Dilidir Müzik

Ayda Sadık: “Evrenselin dilidir müzik. Ne dediğini hiç anlamadığımız şarkılarda da yoğun bir duygu seline kapılıyoruz. Oysa o dili hiç bilmiyor, hiçbir şey anlamıyoruz. Bu önemli mi? Bence değil. Sanatın dili yoktur. Bir duygusu vardır, bu duygu sanatseverlere yansır. Onlar kendilerini mutlu hisseder. Müzik de evrenselin sanatı. Özel bir dili var, insanları birleştiren bir duyguya sahip. Bu nedenle farklı dilde şarkı dinleyen insanlar, bu dili değil de duyguyu anlamaya çalışıyor. Ben de globale hitap etmek istiyorum.” ifadelerinde bulundu.

Şarkılarla Acılarımızı Paylaşıyoruz

Açıklamalarını sürdüren Ayda Sadık: “Şarkılarla acılarımızı paylaşıyoruz. Bu nedenle şarkıların coğrafyası yoktur. Ben böyle düşünüyorum. Elbette bu konuda farklı düşünenler çıkacaktır. Farklılık her zaman zenginliktir. Şarkılarıma yöneltilen olumlu ve olumsuz eleştiriler bu nedenle ilgimi çekiyor. Benden farklı düşünenler, eleştirileriyle gelişmemi sağlıyorlar. Aslında müzik dışında da bu böyle olmalı. Farklılıkların büyüsüyle bir olmalıyız.” sözleriyle düşünceleriyle ilgili detaylı bilgi verdi.

“Kendimi her daim geliştirmek için günceli takip ediyorum. Tarzıma yakın çok fazla sanatçı var. Bu sanatçıları yakından takip ediyorum. Onların şarkıları okuyuş şekillerine dikkat ediyorum. Kendi tarzımı oluşturmak için ilgimi çeken sanatçıları yakından takip etmem benim için çok önemli. Özgünlük, hangi meslekte olursa olsun temel dayanak noktası.” ifadelerinde bulunan Ayda Sadık, açıklamalarını mesleğine dair düşüncelerini açıklayarak sonlandırdı.