Şarjı bitmeyen kamyon hayrete düşürdü

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı 8:39 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2019 Salı 8:39 am

Elektrikli araç üreticilerinden bir tanesi şarjı bitmeyen kamyon modelini iş dünyasına tanıttı. Birçok kişinin hayretlerini kazanmayı başaran bu araç ilginç özelliklere sahip.

Şarjı bitmeyen kamyon 110 ton ağırlığa sahip. Üreticileri tarafından The Elektro Dumper ismi verilen bu araç, bitmeyen bataryası ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Tepeden aşağı yokuş indirmekte kullanılan bu aracın özelliği ise kendi kendini şarj edebilmesi. Böylece hiçbir zaman şarjı bitmeden çok uzun bir süre kullanım olanağı sunuyor.

Bu kamyon ürününü ilginç yapan bir diğer önemli özelliği ise devasa bir kütleye sahip olması. 110 tonluk bu kamyon 64 ton yük almakla birlikte yokuş aşağı inerken ilerlemek için güç ihtiyacı hissetmiyor.

Fren sisteminin elektrik üretmesi ile birlikte bu üretilen elektrik tekrar depolama imkanı sunuyor. Böylece kendisini sonsuza kadar devam ettirebilecek bir model ortaya çıkıyor. İnişte aracın bataryası %88 oranında doluyor ve yukarı doğru olan yolculukta ise bataryanın %80’i harcanıyor. Böylece her seferinde %10 civarında enerji üretimi ortaya çıkıyor.

Galaxy Note 10 Plus alacağınız parayla bunları yapabilirsiniz!

Şu an için çok ciddi bir talep olmasa bile ilerleyen dönemlerde bu tür araçların daha fazla kullanılması öngörülüyor. Şantiyelerde çalışan büyük ve ağır araçlar karbondioksit salınımına önemli bir neden oluşturduğu için bu tür araçlar daha çok tercih edilecektir. Peki sizce de kendi kendini şarj edebilen bu araçlar gerçekten de geniş bir kullanım alanı bulabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.