Şarj edilmeden hareket eden araçlar

Yayın tarihi: 16 Ekim 2019 Çarşamba 11:16 am - Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 11:16 am

Şarj edilmeden kullanılan araçların sayısında son dönemlerde önemli bir artış yaşandı. Özellikle bazı firmalar geleceğin bu tür araçlarda olduğu konusunda ısrarcı.

Çinli şirket olan Hanergy, Jiangsu Joylong Automobile isimli bir kuruluş ile anlaştı. Bu kuruluş daha çok araç üretimleri yapıyor ve yeni teknolojileri de son derece açık. Kullanılan özel bir güneş enerjisi teknolojisi sayesinde 30 gün boyunca her gün 20 kilometre yol gitmek mümkün oldu.

Normal şartlarda herhangi bir aracın düzenli olarak yoluna devam edebilmesi için hareket edebilme enerjisine sahip olması gerekiyor. Bu enerji bazen petrol ve türevlerinden sağlanırken bazen de elektrik ile giderilebiliyor.

Hanergy şirketi çok farklı bir yöntem izliyor. Güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak için ince bir alıcı kullanıyor. Bu alıcı hava kapalı olduğunda bile güneşten elektrik elde edilmesi için önemli bir etken oluşturuyor. 1 aylık süre boyunca her gün şarj etmeden 20 kilometre gitme imkanı sunan bu araçlar özel bir tasarıma sahip değil.

2000 TL’nin altında en iyi akıllı telefonlar

Joylong’un kendi EM3 elektrikli otomobil tasarımını takip eden araçların çok hızlı bir şekilde seri üretime verilmesi planlanıyor. Hanergy’nin CEO’su Lu Tao, seri üretim sürecini hızlandırmak için bazı şirketler ile görüşüyor. Peki sizce bu araçlar otomotiv sektöründe önemli bir değişim sağlayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.